Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:20 (odpre se čez 06:13).
Kinobalon na LIFFu 2021 – za  šole in vrtce

Kinobalon na LIFFu 2021 – za šole in vrtce

Program za šole in vrtce med 10. in 21. novembrom 2021 na mednarodnem filmskem festivalu LIFFe

Začutite vzdušje filmskega festivala tudi z vrtcem ali šolo! Med 10. in 21. novembrom 2021 poteka 32. Ljubljanski mednarodni festival LIFFe, na katerem vsako leto pripravimo sekcijo Kinobalon, ki prinaša sodobne filme z vsega sveta za otroke in mlade.

Ogledi filmov potekajo v Kinodvoru in Cankarjevem domu. Izbrani filmi bodo na voljo tudi prek spleta. Cena vstopnic po ceniku festivala LIFFe (4,5 €, 10 % oz. 15 % popust za šolske skupine).

Program:

11. 11. ob 8:30 in po dogovoru
Moje življenje kot Lotta (Neele Leana Vollmar, Nemčija, 2019)  8+
Navihana zgodba o malih in velikih dramah odraščanja. Lotte s prijateljema ustanovi frajersko društvo Divji zajci. Vse bi bilo krasno, če ne bi bilo domišljave sošolke Berenike z njenimi načičkanimi prijateljicami. Več.

16. 11. ob 8:30 in po dogovoru v kinu ali na spletu
Preko meje (Johanne Helgeland, Norveška, 2020) 10+
Desetletne Gerte se vojna skoraj ne dotakne, raje se prelevi v tri mušketirje in igra pustolovske igre. Ko pa nacisti odpeljejo njena starša, se naenkrat znajde pred prezkušnjo: pustolovščina, solidarnost in pogum kar naenkrat niso več le igra. Film je prejel Evropsko nagrado mladega občinstva za najboljši film 2021. Več.

17. 11. ob 8:30 in po dogovoru v kinu ali na spletu
Bertov dnevnik (Michael Lindgren, Švedska, 2020) 10+
Bert obožuje superjunake, ne mara koriandra in rad sanjari. Na primer o tem, da je najbolj »kul« sedmošolec na šoli, ki ga ljubi najbolj »kul« dekle na šoli. In še to: Bert piše dnevnik! Več.

Kapa (Slobodan Maksimović, Slovenija, 2021) 6+
Film Kapa je bil umaknjen s programa do nadaljnjega.

 

Prijave in več informacij: solski@kinodvor.org.

Več o Kinodvorovem šolskem programu.

Moje življenje kot Lotta Mein Lotta-Leben - Alles Bingo mit Flamingo

Neele Leana Vollmar

Navihana filmska priredba istoimenske knjižne zbirke o malih in velikih dramah v povsem vsakdanjem življenju enajstletne Lotte Petermann.  Samo med 10. in 21. novembrom, Kinobalon na LIFFu.

Preko meje Flukten over grensen

Johanne Helgeland

Dih jemajoča, napeta pustolovščina, v kateri otroci na nevarni poti mimo vojaških nadzornih točk, peš po zimskih poljanah in gozdovih spoznajo, da jim pobeg lahko uspe le, če si med seboj zaupajo in si pomagajo. Film je prejel Evropsko nagrado mladega občinstva za najboljši film 2021.

Bertov dnevnik Berts dagbok

Michael Lindgren

Bert je običajen trinajstletnik: obožuje superjunake, ne mara koriandra in rad sanjari. Na primer o tem, da je najbolj »kul« sedmošolec na šoli, ki ga lahko ljubi le najbolj »kul« dekle na šoli. In še to: Bert piše dnevnik!

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.