Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 07:40).
Od novembra 2021

Preko meje Flukten over grensen

Johanne Helgeland / Norveška / 2020 / 92 min / podnapisi, norveščina / 10+

Napeta pustolovščina ter posvetilo pogumu in solidarnosti.  Film je prejel Evropsko nagrado mladega občinstva za najboljši film 2021.

režija Johanne Helgeland, scenarij Maja Lunde, Espen Torkildsen, montaža Jon Endre Mørk, fotografija John-Erling H. Fredriksen, glasba Stein Berge Svendsen, igrajo Anna Sofie Skarholt, Bo Lindquist-Ellingsen, Samson Steine, distribucija Cinemania group

festivali, nagrade EFA 2021.

IMDb

Norveška, decembra 1942. Desetletna Gerda se, ogrnjena z modrim pregrinjalom in lesenim mečem okoli pasu, preganja po hiši in oživlja pustolovščine njenih najljubših treh mušketirjev. Vojna se je skorajda ne dotakne, njen malce starejši brat pa se pod vplivom prijatelja že naivno spogleduje z nacizmom. Nekega dne, tik pred božičem, pa nacisti odpeljejo Gerdina starša, saj naj bi sodelovala z odporniškim gibanjem in skrivala judovska otroka. Pretresena Gerda očetu obljubi, da bo poskrbela za »božična darila« v kleti. Otroka v skrivnem prostoru za omaro zares odkrijeta Daniela in Sarah, ki želita pobegniti na Švedsko, kamor se je že zatekel njun oče. Gerda se v mušketirskem duhu pravičnosti, poguma in zvestobe odloči, da jima bosta z Ottom pomagala. Vsi štirje se podajo na nevarno pot, z vlakom, mimo vojaških nadzornih točk, ter peš preko zimskih poljan in gozdov. Na poti spoznavajo tako dobro kot zlo, ki ju budi vojni kaos, in se zavejo, da lahko uspejo le skupaj, če drug drugemu pomagajo in si zaupajo.

četrtek, 02. 09. 2021

Kinobalon na LIFFu 2021

Program za šole in vrtce med 10. in 21. novembrom 2021 na mednarodnem filmskem festivalu LIFFe

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Panj Zgjoi

Blerta Basholli

petek, 22. 10. 2021 / 16:15 / Dvorana

Film, posnet po resnični zgodbi kosovske vojne vdove in njenega boja za neodvisnost v globoko patriarhalni družbi, je prejel kar tri glavne nagrade na festivalu Sundance: veliko nagrado žirije, nagrado za najboljšo režijo in nagrado občinstva.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

petek, 22. 10. 2021 / 16:45 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Delo na zahtevo The Gig Is Up

Shannon Walsh

petek, 22. 10. 2021 / 18:30 / Dvorana

Dokumentarec razkriva človeški davek, ki ga terja uporabniku tako zelo udobna, trilijone dolarjev vredna ekonomija na zahtevo. Čudovita nova tehnologija, ki pričara vse, kar si želimo, kadarkoli si želimo, morda ni tako zelo čudovita za milijone prekarnih delavcev, ki skrbijo, da se kolesje obrača.