Danes je blagajna odprta od 16:00 do 20:00 (odpre se čez 03:30).

Kako smo ozvočili Martina Krpana in Brdavsa

Delavnica Da se giba: Zvok in slika v sklopu programa Kinobalon – MOL generacije

Učenci 3. razreda OŠ Nove Fužine so na delavnici Da se giba: Zvok in slika ozvočili kratek odlomek iz animiranega filma Martin Krpan. Pomagali so si z malimi inštrumenti, ki jih imajo v razredu, s čisto navadnimi rečmi, ki jih ima vsak šolar (zvezki, svinčniki, jedilni pribor za malico, kovanci …), navdušeno so uporabljali tudi svoj glas in telo.

Končno delavnica, na kateri niso najboljši le tisti, ki so najbolj pridni“, je bil sklep učenca, ki se je odlikoval v strašni in glasni sinhronizaciji Brdavsa.
A vseeno – ko je bila v razredu/studiu potrebna tišina so vsi učenci, tiho kot miši, čakali na znak mentorjev Timona, Maje in Miha, da skupaj ustvarijo odmev korakov, kresanje mečev in sulic, strah dvorjanov, Krpanov prihod …

Oglejte si, kaj je nastalo 2 šolskih urah. Delavnica je bila izvedena v sklopu programa Kinobalon – MOL generacije v aprilu 2018.

 

Martin Krpan Martin Krpan

Nejc Saje

Zgodba o svobodi izbire in edinem slovenskem superjunaku.

Delavnica Da se giba: Zvok in slika

Opremljanje filmskih odlomkov s šumi in glasbo

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Kolonija: mularija Une colonie

Geneviève Dulude-De Celles

sobota, 06. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Film estetsko in poetično prikaže čustva v obdobju zgodnjega najstniškega iskanja avtentičnosti in je hkrati posvetilo sestrski ljubezni. Glavna nagrada mladinske žirije na Berlinalu 2019.

Mali Joe Little Joe

Jessica Hausner

sobota, 06. 06. 2020 / 20:00 / Dvorana

Film Jessice Hausner je po režiserkinih besedah »parabola o skrivnosti, ki jo nosimo v sebi«. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.

Deževen dan v New Yorku A Rainy Day in New York

Woody Allen

nedelja, 07. 06. 2020 / 19:00 / Dvorana

Par načrtuje romantični vikend na Manhattnu, a njuni načrti se podrejo tako hitro, kot sonce prekrijejo oblaki. Kmalu se ločita in znajdeta vsak v svojem v vrtincu naključnih srečanj in komičnih dogodivščin.