Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:00 (za danes zaprto).
Zvočna filmska delavnica Da se giba

Zvočna filmska delavnica Da se giba

Opremljanje filmskih odlomkov s šumi in glasbo

Na začetku delavnice se pogovorimo o pomenu zvoka in glasbe v filmih. Otroci na primerih preizkušajo, kako sinhroni šumi, zvočni efekti in glasba vplivajo na to, kar vidimo. Mentor jim pokaže, kako sinhroni šumi nastajajo s predmeti, ki niso nujno isti kot na sliki – posnamejo jih naknadno. Zatem si ogledajo kratek odlomek iz filma, ki so si ga ogledali v kinu (ali drug odlomek), ter skupaj z mentorjem razmišljajo, s kakšnimi zvoki ali glasbo bi ga opremili. V osrednjem delu delavnice otroci zvočno opremijo odlomek: snemajo šume, od zelo očitnih do čisto neopaznih, dodajajo zvoke v offu (zunaj slike zaslona), ambientalni zvok in glasbo, primerno razpoloženju filma. Pri tem si pomagajo z vsakdanjimi predmeti, ki jih imajo v razredu ali šolskih torbah, s preprostimi šolskimi inštrumenti ter svojim telesom in glasom.

Delavnice izvajajo izkušeni mentorji Zavoda Dagiba, med njimi animator Timon Leder ter glasbenik in oblikovalec zvoka Miha Šajina. Na tej povezavi si lahko ogledate kratek video, kako so videti delavnice v živo.

Delavnico prilagodimo starosti otrok (5-18 let).
Cena delavnice je 130 € (90 min), cena krajše in prilagojene delavnice za predšolske otroke pa 90 €.

*****************************************************

Poslušajte ozvočene filmske odlomke, ki so nastali na delavnicah v sklopu programa Kinobalon – MOL generacije. Delavnice so potekale v različnih vrtcih in osnovnih šolah po Ljubljani. Prisluhnite, kaj je nastalo.

Oglejte si kratek filmček z delavnice na OŠ 8 talcev v Logatcu, kjer so učenci v enem dnevu, na 4 simultanih delavnicah, spoznali 4 ustvarjalna področja, potrebna za nastanek animiranega filma: ilustracija, animacija, zvok in glasba.

Na tejle povezavi pa sproti dopolnjujemo izdelke, ki nastajajo na delavnicah: povezava.


 

Fotografije

Vtisi z zvočnih delavnic Da se giba

Kako so videti delavnice v vrtcih in šolah, na katerih otroci snemajo zvok na odlomke in filmov?

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.