Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 12:54).
Foto & video utrinki 7. festivala Kinotrip

Foto & video utrinki 7. festivala Kinotrip

Obuli smo si najljubše čevlje in se podali na nepozabni tridnevni filmski sprehod. Po filmskih svetovih nas je letos vodila ekipa devetih Kinotripovk.

Prvi dan smo se ga »zatripali« v Benetkah z italijanskim filmom Atlantida, nato pa so nas nogice odvedle na gimnastične parterje filma Olga, na poti pa se nam je pridružila tudi glavna igralka Anastasiia Budiashkina. Z njo smo se pogovarjali o filmu, športu in politiki. Pogovor si lahko ogledate tukaj.

Drugi dan smo začeli z dokumentarcem V mojem imenu, ki nas je popeljal v širjave transspolne identitete in popihal na naše srčke. Nato smo se prepustili Soncu, ki je naša razmišljanja o identiteti popeljal v medkulturne vode. Po obeh filmih sta sledila pogovora. Najprej s trans aktivistom_ko Evanom Grmom in filmsko režiserko ter kritičarko Simono Jerala, nato pa še z oblikovalko slovensko-kurdskih korenin Hano Karim. Na koncu drugega dneva smo se v noč spustili po mavrici kratkih filmov programa Kinotripčič.

Zadnji festivalski dan smo začeli s popotovanjem prav posebne vrste po žgočih in suhih planjavah avstralske puščave v filmu Walkabout. Festivalsko dogajanje pa okronali s čarobnim glasbenim nastopom Zarje in Erika, podelili Kinotripovo nagrado občinstva filmu Olga ter se končno prepustili energičnemu in navdihujočemu vzdušju filma Ajde mulci

Celotno dogajanje festivala Kinotrip so poleg fotografov Katje Goljat in Domna Pala skrbno beležili dijaki s Srednje medijske in grafične šole Ljubljana, in sicer Mihaela Stanojević, Mojca Gregorc, Erazem Žakelj in Maks Šolinc. Njihova mentorja sta bila Justina Gračner Botonjić in Miha Golob.

Fotografije

Video vsebine

ponedeljek, 19. 09. 2022

7. mednarodni filmski festival Kinotrip

Med 20. in 22. oktobrom: trije dnevi, šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in program kratkih – vse po izboru mlade programske ekipe. Prodaja festivalskih vstopnic od ponedeljka, 3. oktobra!

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.