Danes je blagajna odprta od 17:30 do 20:40 (odpre se čez 08:43).
7. festival Kinotrip 2022

Kinotripčič – program kratkih filmov (2022) Kinotripčič - program kratkih filmov (2022)

razno / 2022 / podnapisi, angleški podnapisi

Letošnji Kinotripčič prinaša nabor kratkičev, ki vas ne bodo pustili hladnega srca: z razgretimi in barvitimi zgodbami bomo potovali po igranih in animiranih svetovih.

Fotografije

Letošnji Kinotripčič prinaša nabor kratkičev, ki vas ne bodo pustili hladnega srca: z razgretimi in barvitimi zgodbami bomo potovali po igranih in animiranih svetovih. Odkrivali bomo uporniške zgodbe mladih žensk, se predali zamišljenemu krogotoku najrazličnejših odnosov in se skozi intimne zgodbe zazibali v hipnotično rdečino večera. V iskanju, raziskovanju in potrjevanju se bomo predali utripajočemu hrepenenju po umetnosti in svobodi. Si upaš z nami zaplesati visoko nad horizontom neba?

Program:

Na trdnih tleh Über Wasser
Jela Hasler, Švica, 2021, 12’

Warsha Warsha
Dania Bdeir, Libanon, 2022, 15’

Spomin na viharni dan Memoir of a Veering Storm
Sofia Georgovassili, Grčija, 2022, 14’

Fardosa Fardosa
Rukia Mahamed, Iqlaas Osman, Anton Tammi, Finska, 2021, 11’

Sierra Sierra
Sander Joon, Estonija, 2022, 15’

Naj te film odpelje po mavrici kratkih do neba!

V sodelovanju s FeKK – Mednarodnim festivalom kratkega filma v Ljubljani.

ponedeljek, 19. 09. 2022

7. mednarodni filmski festival Kinotrip

Med 20. in 22. oktobrom: trije dnevi, šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in program kratkih – vse po izboru mlade programske ekipe. Prodaja festivalskih vstopnic od ponedeljka, 3. oktobra!

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Tiho dekle An Cailín Ciúin

Colm Bairéad

ponedeljek, 05. 06. 2023 / 18:30 / Dvorana

Tiho presunljiva, rahločutna pripoved o odraščanju, ki skozi oči mlade protagonistke raziskuje vprašanja družine, osamljenosti in žalovanja. Film, posnet v redko slišanem irskem jeziku, je navdušil tako gledalce kot kritike ter prejel številna priznanja, vključno z veliko nagrado v sekciji Generacija Kplus v Berlinu in nominacijo za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.

Izginjanje Verschwinden/Izginjanje

Andrina Mračnikar

ponedeljek, 05. 06. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Filmska ustvarjalka Andrina Mračnikar se poda v svojo južnokoroško domovino, da bi raziskala, zakaj slovenski jezik in slovenska kultura čedalje bolj izginjata iz vsakdanjega življenja. Dokumentarec, ki spretno prepleta osebno in politično, je prejel nagrado občinstva na graškem festivalu Diagonale.

Zbogom, Leonora Leonora addio

Paolo Taviani

ponedeljek, 05. 06. 2023 / 20:40 / Dvorana

Film, ki ga je Paolo Taviani posvetil svojemu bratu in dolgoletnemu sorežiserju Vittoriu, opisuje bizarno popotovanje pepela velikega dramatika Luigija Pirandella do njegovega zadnjega počivališča na Siciliji ter uprizori novelo, napisano dvajset dni pred pisateljevo smrtjo.