Danes je blagajna odprta od 17:30 do 20:40 (odpre se čez 07:37).
7. festival Kinotrip 2022

Sonce Sonne

Kurdwin Ayub / Avstrija / 2022 / 87 min / podnapisi, angleški podnapisi, nemščina, kurdščina

Zgodba o treh prijateljicah, ki hidžab obdajo z bliščem pop kulture, je drzen prikaz odraščanja v vmesnem prostoru raznolikih kultur in vrtincu družbenih omrežjih. Nagrada za najboljši prvenec na letošnjem Berlinalu. 

Yesmin je srednješolka kurdskih korenin, ki z družino živi na Dunaju. Nekega popoldneva s prijateljicama Bello in Nati v šali posnamejo video, v katerem oblečene v hidžabe plešejo in pojejo na komad »Losing My Religion«. Video na socialnih omrežjih čez noč postane senzacija – nekateri so odločno proti, druge navdihuje. Bella in Nati sta nad pozornostjo navdušeni ter vsak dan bolj prevzeti od kurdske kulture in skupnosti. Yesmin pa načenjajo dvomi, kaj je v tej fascinaciji sploh še njenega. Neločljiva trojica se tako začne počasi krhati. 

Naj te film odpelje v slepečo svetlobo!

ponedeljek, 19. 09. 2022

7. mednarodni filmski festival Kinotrip

Med 20. in 22. oktobrom: trije dnevi, šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in program kratkih – vse po izboru mlade programske ekipe. Prodaja festivalskih vstopnic od ponedeljka, 3. oktobra!

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Tiho dekle An Cailín Ciúin

Colm Bairéad

ponedeljek, 05. 06. 2023 / 18:30 / Dvorana

Tiho presunljiva, rahločutna pripoved o odraščanju, ki skozi oči mlade protagonistke raziskuje vprašanja družine, osamljenosti in žalovanja. Film, posnet v redko slišanem irskem jeziku, je navdušil tako gledalce kot kritike ter prejel številna priznanja, vključno z veliko nagrado v sekciji Generacija Kplus v Berlinu in nominacijo za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.

Izginjanje Verschwinden/Izginjanje

Andrina Mračnikar

ponedeljek, 05. 06. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Filmska ustvarjalka Andrina Mračnikar se poda v svojo južnokoroško domovino, da bi raziskala, zakaj slovenski jezik in slovenska kultura čedalje bolj izginjata iz vsakdanjega življenja. Dokumentarec, ki spretno prepleta osebno in politično, je prejel nagrado občinstva na graškem festivalu Diagonale.

Zbogom, Leonora Leonora addio

Paolo Taviani

ponedeljek, 05. 06. 2023 / 20:40 / Dvorana

Film, ki ga je Paolo Taviani posvetil svojemu bratu in dolgoletnemu sorežiserju Vittoriu, opisuje bizarno popotovanje pepela velikega dramatika Luigija Pirandella do njegovega zadnjega počivališča na Siciliji ter uprizori novelo, napisano dvajset dni pred pisateljevo smrtjo.