Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:20 (odpre se čez 05:53).
7. festival Kinotrip 2022

Sonce Sonne

Kurdwin Ayub / Avstrija / 2022 / 87 min / podnapisi, angleški podnapisi, nemščina, kurdščina

Zgodba o treh prijateljicah, ki hidžab obdajo z bliščem pop kulture, je drzen prikaz odraščanja v vmesnem prostoru raznolikih kultur in vrtincu družbenih omrežjih. Nagrada za najboljši prvenec na letošnjem Berlinalu. 

Yesmin je srednješolka kurdskih korenin, ki z družino živi na Dunaju. Nekega popoldneva s prijateljicama Bello in Nati v šali posnamejo video, v katerem oblečene v hidžabe plešejo in pojejo na komad »Losing My Religion«. Video na socialnih omrežjih čez noč postane senzacija – nekateri so odločno proti, druge navdihuje. Bella in Nati sta nad pozornostjo navdušeni ter vsak dan bolj prevzeti od kurdske kulture in skupnosti. Yesmin pa načenjajo dvomi, kaj je v tej fascinaciji sploh še njenega. Neločljiva trojica se tako začne počasi krhati. 

Naj te film odpelje v slepečo svetlobo!

ponedeljek, 19. 09. 2022

7. mednarodni filmski festival Kinotrip

Med 20. in 22. oktobrom: trije dnevi, šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in program kratkih – vse po izboru mlade programske ekipe. Prodaja festivalskih vstopnic od ponedeljka, 3. oktobra!

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Mali Timotej Petit Malabar

Patrick Volve

sobota, 13. 04. 2024 / 10:00 / Dvorana

Premierno predvajanje novih epizod o radovednem dečku Timoteju, ki s kengurujem, žirafo, lemurjem in medvedom raziskuje vesolje in naravne pojave v njem.

Široko in Kraljestvo vetrov Sirocco et le Royaume des courants d’air

Benoît Chieux

sobota, 13. 04. 2024 / 11:30 / Dvorana

Animirana uspešnica, ki gradi mostove med poezijo in filmi studia Ghibli, z očarljivmi vizualijami, ki spominjajo na Beatlesovo Rumeno podmornico. Epska sanjska pustolovščina bo celotno družino odpeljala na nepozabno potovanje.

Dodatna projekcija

Oppenheimer Oppenheimer

Christopher Nolan

sobota, 13. 04. 2024 / 13:20 / Dvorana

»Bogovi so kaznovali Prometeja, ker je ljudem prinesel ogenj.« Christopher Nolan (Tenet, Dunkirk, Izvor) prinaša epsko zgodbo o J. Robertu Oppenheimerju, ki ga pogosto označujejo za očeta atomske bombe.