Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (odpre se čez 46 minut).
7. festival Kinotrip 2022

Sonce Sonne

Kurdwin Ayub / Avstrija / 2022 / 87 min / podnapisi, angleški podnapisi, nemščina, kurdščina

Zgodba o treh prijateljicah, ki hidžab obdajo z bliščem pop kulture, je drzen prikaz odraščanja v vmesnem prostoru raznolikih kultur in vrtincu družbenih omrežjih. Nagrada za najboljši prvenec na letošnjem Berlinalu. 

Yesmin je srednješolka kurdskih korenin, ki z družino živi na Dunaju. Nekega popoldneva s prijateljicama Bello in Nati v šali posnamejo video, v katerem oblečene v hidžabe plešejo in pojejo na komad »Losing My Religion«. Video na socialnih omrežjih čez noč postane senzacija – nekateri so odločno proti, druge navdihuje. Bella in Nati sta nad pozornostjo navdušeni ter vsak dan bolj prevzeti od kurdske kulture in skupnosti. Yesmin pa načenjajo dvomi, kaj je v tej fascinaciji sploh še njenega. Neločljiva trojica se tako začne počasi krhati. 

Naj te film odpelje v slepečo svetlobo!

ponedeljek, 19. 09. 2022

7. mednarodni filmski festival Kinotrip

Med 20. in 22. oktobrom: trije dnevi, šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in program kratkih – vse po izboru mlade programske ekipe. Prodaja festivalskih vstopnic od ponedeljka, 3. oktobra!

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Svetovni jagodni izbor III (2022) Svetovni jagodni izbor III (2022)

različni avtorji

četrtek, 01. 12. 2022 / 17:00 / Dvorana

Program najboljših kratkih animiranih filmov z vsega sveta, ki prinaša temeljit pregled trenutnega dogajanja in trendov na področju avtorske animacije, vključno s številnimi filmi, nagrajenimi na pomembnih mednarodnih festivalih.

Nayola Nayola

José Miguel Ribeiro

četrtek, 01. 12. 2022 / 19:00 / Dvorana

Angola. Tri generacije žensk v 25-letni državljanski vojni: babica Lelena, njena hči Nayola in vnukinja Yara.

Tekmovalni program III (2022) Tekmovalni program III (2022)

različni avtorji

četrtek, 01. 12. 2022 / 21:00 / Dvorana

Najboljši novi kratki animirani filmi iz srednje in vzhodne Evrope, ki se potegujejo za nagrado občinstva ;DSAF (Društvo slovenskega animiranega filma) in veliko nagrado mednarodne žirije. Med režiserji najdemo tako legendarne animatorje kot avtorje prvencev in vse vmes.