Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (za danes zaprto).
Na odprtju 7. festivala Kinotrip je bila z nami glavna igralka filma Olga Anastasiia Budiashkina

Na odprtju 7. festivala Kinotrip je bila z nami glavna igralka filma Olga Anastasiia Budiashkina

V četrtek, 20. oktobra, so se po premieri filma z mlado ukrajinsko igralko pogovarjale članice sedme generacije Kinotripa.

O filmu Olga je mlada programska ekipa 7. festivala Kinotrip uvodoma dejala, da se jih je film dotaknil s svojo vsestranskostjo, saj je mnogo več kot le film o gimnastičarki. Njegova osrednja tematika je boleče aktualna in prinaša grenki priokus ironije življenja v družbi, katere glavno vodilo so politične ureditve in njihovi izvršitelji, kajti te posegajo veliko dlje v naša življenja, kot se morda zavedamo.

Film je na festivalu prejel tudi Kinotripovo nagrado občinstva.

V pogovoru z gostjo smo spregovorili o filmu, igranju, gimnastiki, politiki in še marsičem drugem, zato toplo vabljeni k ogledu posnetka.

 

Fotografije

Olga Olga

Elie Grappe

2013. Petnajstletna ukrajinska gimnastičarka je razpeta med Švico, kjer se pripravlja na evropsko prvenstvo, in Kijevom, kjer njena mati, novinarka, poroča o majdanski revoluciji. Film Olga je svetovno premiero doživel v sekciji Teden kritike festivala v Cannesu in se kot švicarski kandidat potegoval za nominacijo za oskarja.

ponedeljek, 19. 09. 2022

7. mednarodni filmski festival Kinotrip

Med 20. in 22. oktobrom: trije dnevi, šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in program kratkih – vse po izboru mlade programske ekipe. Prodaja festivalskih vstopnic od ponedeljka, 3. oktobra!

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.