Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 05:57, tel: 01 239 22 17).
7. festival Kinotrip 2022

V mojem imenu Nel mio nome

Nicolò Bassetti / Italija / 2022 / 93 min / podnapisi, angleški podnapisi, italijanščina

Srčen dokumentaren film o štirih prijateljih, ki jih druži raziskovanje, oblikovanje in utrjevanje identitete kot transspolne osebe. 

Nico, Leo, Andrea in Raff so v različnih obdobjih, opravljajo različne poklice, imajo raznolike hobije, ljubijo ženske, ljubijo moške. Njihove zgodbe pa imajo eno stičišče: so v obdobju raziskovanja svoje identitete kot transmoški. Dokumentarni film nas popelje na čustveno potovanje skozi spomine, lepoto, izzive, smeh in solze, ki spremljajo iskanje svojega imena, identitete v družbi, ki drugačnosti ne razume vedno. Čas je, da porušimo meje in se (pre)pustimo raznolikosti sveta! 

Naj te film odpelje v moje ime!

kritike
»V mojem imenu je dosežek. Reči, da zgolj osvetljuje izkušnje, ki jih le redki razumejo, je podcenjevanje dela (režiserja) Bassettija in zmanjševanje pomena zgodb, ki jih delijo Nico, Leo, Andrea in Raff. Njihovo potovanje ni le razsvetljevanje gledalcev, je najprej in predvsem o njih samih ter njihovem odkrivanju samih sebe.«
–  Lovia Gyarkye, The Hollywood Reporter

ponedeljek, 19. 09. 2022

7. mednarodni filmski festival Kinotrip

Med 20. in 22. oktobrom: trije dnevi, šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in program kratkih – vse po izboru mlade programske ekipe. Prodaja festivalskih vstopnic od ponedeljka, 3. oktobra!

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dodatna projekcija

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

sobota, 28. 01. 2023 / 15:00 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.

Kinobalon / Premiera

Titina Titina

Kajsa Næss

sobota, 28. 01. 2023 / 16:00 / Dvorana

Družinski pustolovski film o resnični psički Titini je zabavna in vznemirljiva zgodba o skoraj pozabljenem raziskovalnem popotovanju: osvajanju severnega tečaja s cepelinom leta 1926.

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

sobota, 28. 01. 2023 / 17:15 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.