Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:00 (odprto še 08:15, tel: 01 239 22 17).
7. festival Kinotrip 2022

V mojem imenu Nel mio nome

Nicolò Bassetti / Italija / 2022 / 93 min / podnapisi, angleški podnapisi, italijanščina

Srčen dokumentaren film o štirih prijateljih, ki jih druži raziskovanje, oblikovanje in utrjevanje identitete kot transspolne osebe. 

Nico, Leo, Andrea in Raff so v različnih obdobjih, opravljajo različne poklice, imajo raznolike hobije, ljubijo ženske, ljubijo moške. Njihove zgodbe pa imajo eno stičišče: so v obdobju raziskovanja svoje identitete kot transmoški. Dokumentarni film nas popelje na čustveno potovanje skozi spomine, lepoto, izzive, smeh in solze, ki spremljajo iskanje svojega imena, identitete v družbi, ki drugačnosti ne razume vedno. Čas je, da porušimo meje in se (pre)pustimo raznolikosti sveta! 

Naj te film odpelje v moje ime!

kritike
»V mojem imenu je dosežek. Reči, da zgolj osvetljuje izkušnje, ki jih le redki razumejo, je podcenjevanje dela (režiserja) Bassettija in zmanjševanje pomena zgodb, ki jih delijo Nico, Leo, Andrea in Raff. Njihovo potovanje ni le razsvetljevanje gledalcev, je najprej in predvsem o njih samih ter njihovem odkrivanju samih sebe.«
–  Lovia Gyarkye, The Hollywood Reporter

ponedeljek, 19. 09. 2022

7. mednarodni filmski festival Kinotrip

Med 20. in 22. oktobrom: trije dnevi, šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in program kratkih – vse po izboru mlade programske ekipe. Prodaja festivalskih vstopnic od ponedeljka, 3. oktobra!

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Po soncu Aftersun

Charlotte Wells

sreda, 17. 04. 2024 / 15:00 / Dvorana

Režiserko je brskanje po starih družinskih albumih navdihnilo k razmisleku o tem, kako morda nikoli ne bomo zares razumeli kompleksnega notranjega življenja ljudi, ki jih imamo radi. Njen globoko osebni, slogovno izvirni in ganljivi celovečerni prvenec je navdušil kritike na festivalu v Cannesu in se uvrstil na številne lestvice najboljših filmov leta 2022.

Radikal Radical

Christopher Zalla

sreda, 17. 04. 2024 / 17:20 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

sreda, 17. 04. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.