Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odprto še 10:26, tel: 01 239 22 17).
7. festival Kinotrip 2022

V mojem imenu Nel mio nome

Nicolò Bassetti / Italija / 2022 / 93 min / podnapisi, angleški podnapisi, italijanščina

Srčen dokumentaren film o štirih prijateljih, ki jih druži raziskovanje, oblikovanje in utrjevanje identitete kot transspolne osebe. 

Nico, Leo, Andrea in Raff so v različnih obdobjih, opravljajo različne poklice, imajo raznolike hobije, ljubijo ženske, ljubijo moške. Njihove zgodbe pa imajo eno stičišče: so v obdobju raziskovanja svoje identitete kot transmoški. Dokumentarni film nas popelje na čustveno potovanje skozi spomine, lepoto, izzive, smeh in solze, ki spremljajo iskanje svojega imena, identitete v družbi, ki drugačnosti ne razume vedno. Čas je, da porušimo meje in se (pre)pustimo raznolikosti sveta! 

Naj te film odpelje v moje ime!

kritike
»V mojem imenu je dosežek. Reči, da zgolj osvetljuje izkušnje, ki jih le redki razumejo, je podcenjevanje dela (režiserja) Bassettija in zmanjševanje pomena zgodb, ki jih delijo Nico, Leo, Andrea in Raff. Njihovo potovanje ni le razsvetljevanje gledalcev, je najprej in predvsem o njih samih ter njihovem odkrivanju samih sebe.«
–  Lovia Gyarkye, The Hollywood Reporter

ponedeljek, 19. 09. 2022

7. mednarodni filmski festival Kinotrip

Med 20. in 22. oktobrom: trije dnevi, šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in program kratkih – vse po izboru mlade programske ekipe. Prodaja festivalskih vstopnic od ponedeljka, 3. oktobra!

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Moja romanca z zakonom My Love Affair with Marriage

Signe Baumane

nedelja, 04. 12. 2022 / 11:00 / Dvorana

Signe Baumane v novem animiranem celovečercu združi animacijo z glasbo, gledališčem, znanostjo, fotografijo, tridimenzionalno scenografijo in tradicionalno risano animacijo v zgodbo o živahni mladi ženski, ki išče popolno ljubezen in trajen zakon.

Polet v vesolje: Slonove TV-specialke Polet v vesolje: Slonove TV-specialke

različni avtorji

nedelja, 04. 12. 2022 / 15:00 / Dvorana

Najboljši iz Slona 2022 Najboljši iz Slona 2022

različni avtorji

nedelja, 04. 12. 2022 / 17:00 / Dvorana

Izbor najlepših kratkih animiranih filmov, ki so bili predvajani v letošnjih Slonovih tekmovalnih programih in so najbolj navdušili otroško žirijo.