Danes je blagajna odprta od 10:00 do 00:00 (za danes zaprto).
Cinemini: igrivi prvi koraki v film

Cinemini: igrivi prvi koraki v film

Filmska vzgoja za najmlajše gledalce – prva jesenska srečanja z izbranimi vrtci v okviru mednarodnega projekta Cinemini Europe, katerega del je Kinodvor.

V programu Cinemini to jesen skupaj z najmlajšimi gledalci raziskujemo raznolike filme iz zakladnic evropskih filmskih arhivov. Filmi so vseh sort: abstraktni, animirani, dokumentarni, z risbo, lutkami, gumbi, stvarmi ali čisto pravimi ljudmi, posneti na drugem koncu sveta ali v času praprababic, s pripovedjo in zgodbo ali čisto brez nje …

Ob filmih se pogovarjamo, igramo, skačemo, rišemo, sestavljamo, jih gledamo, tipamo, poslušamo, … Z zvokom in sliko se igramo tudi na igrivi zvočni instalaciji. Nekaj utrinkov z drugega jesenskega srečanja z Vrtcem Jarše si lahko ogledate spodaj.

Cinemini Europe je projekt, v katerem v sodelovanju s priznanimi evropskimi partnerji in s podporo Kreativne Evrope poglabljamo naše znanje o metodah filme vzgoje najmlajših gledalcev od 3. do 6. leta. Več.

Fotografije

Kinodvor partner v podprtem projektu Cinemini Europe

Iz Evropske komisije je prišla dobra novica! Projekt Cinemini Europe, pri katerem sodeluje tudi Kinodvor, je dobil podporo MEDIA. Skupaj s partnerji bomo poglobili naše znanje o metodah izobraževanja najmlajših.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Jadralke Maiden

Alex Holmes

ponedeljek, 01. 06. 2020 / 17:30 / Dvorana

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

To morajo biti nebesa It Must Be Heaven

Elia Suleiman

torek, 02. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Komedija zmešnjav, v kateri režiser potuje iz Palestine v Pariz in New York – a kamorkoli gre, povsod najde svojo domovino. Elia Suleiman (Božje posredovanje) je film opisal kot »burlesko, ki se napaja v svetu absurda«.

Parazit Gisaengchung

Bong Joon-ho

torek, 02. 06. 2020 / 20:00 / Dvorana

Film, ki ga režiser označuje za »komedijo brez klovnov, tragedijo brez negativcev«, je čudovito nepredvidljiva družinska tragikomedija o neizogibnem konfliktu med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo. Dobitnik zlate palme v Cannesu in štirih oskarjev, vključno za najboljši film.