Danes je blagajna odprta od 14:20 do 20:00 (za danes zaprto).
Cinemini: igrivi prvi koraki v film

Cinemini: igrivi prvi koraki v film

Filmska vzgoja za najmlajše gledalce – prva jesenska srečanja z izbranimi vrtci v okviru mednarodnega projekta Cinemini Europe, katerega del je Kinodvor.

V programu Cinemini to jesen skupaj z najmlajšimi gledalci raziskujemo raznolike filme iz zakladnic evropskih filmskih arhivov. Filmi so vseh sort: abstraktni, animirani, dokumentarni, z risbo, lutkami, gumbi, stvarmi ali čisto pravimi ljudmi, posneti na drugem koncu sveta ali v času praprababic, s pripovedjo in zgodbo ali čisto brez nje …

Ob filmih se pogovarjamo, igramo, skačemo, rišemo, sestavljamo, jih gledamo, tipamo, poslušamo, … Z zvokom in sliko se igramo tudi na igrivi zvočni instalaciji. Nekaj utrinkov z drugega jesenskega srečanja z Vrtcem Jarše si lahko ogledate spodaj.

Cinemini Europe je projekt, v katerem v sodelovanju s priznanimi evropskimi partnerji in s podporo Kreativne Evrope poglabljamo naše znanje o metodah filme vzgoje najmlajših gledalcev od 3. do 6. leta. Več.

Fotografije

Kinodvor partner v podprtem projektu Cinemini Europe

Iz Evropske komisije je prišla dobra novica! Projekt Cinemini Europe, pri katerem sodeluje tudi Kinodvor, je dobil podporo MEDIA. Skupaj s partnerji bomo poglobili naše znanje o metodah izobraževanja najmlajših.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.