Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (za danes zaprto).
Cinemini: igrivi prvi koraki v film

Cinemini: igrivi prvi koraki v film

Filmska vzgoja za najmlajše gledalce – prva jesenska srečanja z izbranimi vrtci v okviru mednarodnega projekta Cinemini Europe, katerega del je Kinodvor.

V programu Cinemini to jesen skupaj z najmlajšimi gledalci raziskujemo raznolike filme iz zakladnic evropskih filmskih arhivov. Filmi so vseh sort: abstraktni, animirani, dokumentarni, z risbo, lutkami, gumbi, stvarmi ali čisto pravimi ljudmi, posneti na drugem koncu sveta ali v času praprababic, s pripovedjo in zgodbo ali čisto brez nje …

Ob filmih se pogovarjamo, igramo, skačemo, rišemo, sestavljamo, jih gledamo, tipamo, poslušamo, … Z zvokom in sliko se igramo tudi na igrivi zvočni instalaciji. Nekaj utrinkov z drugega jesenskega srečanja z Vrtcem Jarše si lahko ogledate spodaj.

Cinemini Europe je projekt, v katerem v sodelovanju s priznanimi evropskimi partnerji in s podporo Kreativne Evrope poglabljamo naše znanje o metodah filme vzgoje najmlajših gledalcev od 3. do 6. leta. Več.

Fotografije

Kinodvor partner v podprtem projektu Cinemini Europe

Iz Evropske komisije je prišla dobra novica! Projekt Cinemini Europe, pri katerem sodeluje tudi Kinodvor, je dobil podporo MEDIA. Skupaj s partnerji bomo poglobili naše znanje o metodah izobraževanja najmlajših.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Zadnjič

Zlata rokavica Der goldene Handschuh

Fatih Akin

torek, 11. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Fatih Akin (Z glavo skozi zid, Kuhinja z dušo, Obupana) ustvari srh zbujajoči portret zloglasnega serijskega morilca Fritza Honke, ki je v sedemdesetih letih sejal grozo in strah po hamburški rdeči četrti.

Veliki diktator The Great Dictator

Charles Chaplin

torek, 11. 08. 2020 / 21:00 / Kongresni trg

Film, v katerem Charlie odigra dvojno vlogo dobrodušnega židovskega brivca in krutega diktatorja Hynkla, je drzna zmes politične satire, humanizma in slapstick humorja.

Sune in Sune Sune vs. Sune

Jon Holmberg

sreda, 12. 08. 2020 / 10:00 / Dvorana

Družinska komedija na simpatičen in humoren način spregovori o temah, ki tarejo otroke v drugi triadi osnovne šole … in njihove starše!