Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 07:13, tel: 01 239 22 17).
Cinemini: igrivi prvi koraki v film

Cinemini: igrivi prvi koraki v film

Filmska vzgoja za najmlajše gledalce – prva jesenska srečanja z izbranimi vrtci v okviru mednarodnega projekta Cinemini Europe, katerega del je Kinodvor.

V programu Cinemini to jesen skupaj z najmlajšimi gledalci raziskujemo raznolike filme iz zakladnic evropskih filmskih arhivov. Filmi so vseh sort: abstraktni, animirani, dokumentarni, z risbo, lutkami, gumbi, stvarmi ali čisto pravimi ljudmi, posneti na drugem koncu sveta ali v času praprababic, s pripovedjo in zgodbo ali čisto brez nje …

Ob filmih se pogovarjamo, igramo, skačemo, rišemo, sestavljamo, jih gledamo, tipamo, poslušamo, … Z zvokom in sliko se igramo tudi na igrivi zvočni instalaciji. Nekaj utrinkov z drugega jesenskega srečanja z Vrtcem Jarše si lahko ogledate spodaj.

Cinemini Europe je projekt, v katerem v sodelovanju s priznanimi evropskimi partnerji in s podporo Kreativne Evrope poglabljamo naše znanje o metodah filme vzgoje najmlajših gledalcev od 3. do 6. leta. Več.

Fotografije

Kinodvor partner v podprtem projektu Cinemini Europe

Iz Evropske komisije je prišla dobra novica! Projekt Cinemini Europe, pri katerem sodeluje tudi Kinodvor, je dobil podporo MEDIA. Skupaj s partnerji bomo poglobili naše znanje o metodah izobraževanja najmlajših.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Kinobalon / Bobri

Sune in Sune Sune vs. Sune

Jon Holmberg

sobota, 18. 01. 2020 / 14:30 / Dvorana

Družinska komedija na simpatičen in humoren način spregovori o temah, ki tarejo otroke v drugi triadi osnovne šole … in njihove starše!

iOtok iOtok

Miha Čelar

sobota, 18. 01. 2020 / 15:30 / Mala dvorana

iOtok je celovečerni dokumentarec o zadnjih trinajstih prebivalcih otoka Biševo, ki se borijo za preživetje otoške skupnosti.

Kinobalon / Bobri

Super fuzbalistični Los futbolísimos

Miguel Ángel Lamata

sobota, 18. 01. 2020 / 16:30 / Dvorana

Film o dogodivščini, ki jo lahko doživiš le kot del druščine, in o osebnem odraščanju v skupini.