Danes je blagajna odprta od 15:40 do 20:30 (za danes zaprto).
Cinemini: igrivi programi kratkih filmov

Cinemini: igrivi programi kratkih filmov

Več sklopov igrivih filmskih programov za vrtce in šole: od likovno vznemirljivih del sodobnih umetnikov do risank iz časov naših babic in dedkov. Pospremljeno s pogovori, delavnicami in gradivi.

V sklopu projekta Cinemini Europe je na voljo 26 skrbno izbranih kratkih filmov. Med njimi so prelomna dela iz zgodovine filma, ki lahko še vedno pritegnejo otroke, vinjete znamenitih avtorjev, navihane risanke in animacije ter vizualno izstopajoča dela sodobnih umetnikov. Program prilagodimo vašim potrebam, lahko si izberete poudarke:
– svetloba in sence
– animacija
– filmski triki
– vizualni filmi, ki spodbujajo likovno ustvarjalnost
– film, glasba in zvok …

Ogled filmov za vrtce in šole spremljajo vodeni pogovori ter vrsta različnih ustvarjalnih dejavnosti in eksperimentov v kinu (več v Delavnice Cinemini). Za starejše učence in dijake izbor prilagodimo; med izbranimi filmi so številne nepozabne klasike filmskega ustvarjanja za vse generacije.

Primer programa za predšolske otroke in prvo triletje:

Gumbi na potepu

Film je čarovnija: odpelje nas na drugi konec sveta in v druge čase, nemogoče postane mogoče, napeta dogodivščina se konča s srečnim koncem, gumbi pa oživijo in se odpravijo na potep.

Vsi filmi v programu.

 

Fotografije

Gumbi na potepu Program kratkih filmov Cinemini

razno

Film je čarovnija: odpelje nas na drugi konec sveta in v druge čase, nemogoče postane mogoče, napeta dogodivščina se konča s srečnim koncem, gumbi pa oživijo in se odpravijo na potep. 

Cinemini: Letimo, letimo Cinemini: Letimo, letimo

razno

Pojdimo med oblake. Kaj če bi bila mama letalo? In kaj če bi na našem vrtu pristal mali vesoljček? S papirnatimi zmaji letimo v Jordanijo in se za konec spustimo še pod morsko gladino, ki je kar v naši dnevni sobi.

Cinemini: Abrakadabra Cinemini: Abrakadabra

razno

Film je čarovnija: želje premagajo resničnost, svet se vrti v nasprotno smer, nemogoče je mogoče, gumbi pa oživijo in se odpravijo na sprehod. Čaraj z nami še ti.

Cinemini: Kdo trka? Cinemini: Kdo trka?

razno

Ušesa, dobrodošla v kinu! Nikar jih ne pozabite. Kako so videti filmi, če pokrijemo ušesa? In kako so slišati, če zapremo oči? Tok, tok – kdo trka? Zvok, okrogel kot gumb.

Cinemini: Čičke račke Cinemini: Čičke račke

razno

Črte, pike, packe oživijo in se nagajivo sprehajajo po kalejdoskopu filmskih oblik, glasbe in občutij. Brž v roke barvice, tuše, krede in škarje – ustvarjajmo čačkarije še sami.

Cinemini: Časovni stroj Cinemini: Časovni stroj

razno

Kino je čarobni časovni stroj – hitro skočimo nanj. Vlak nas odpelje v čas rojstva kina in nas odloži na vlaku. Radovedno opazujemo igro deklice in njene mucke. Spoprijateljimo se z vesoljčkom in odletimo med oblake. Pridi se igrat še ti, nam se že mudi.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.