Danes je blagajna odprta od 14:00 do 20:45 (odpre se čez 02:15).
Cinemini: igrivi programi kratkih filmov

Cinemini: igrivi programi kratkih filmov

Več sklopov igrivih filmskih programov za vrtce in šole: od likovno vznemirljivih del sodobnih umetnikov do risank iz časov naših babic in dedkov. Pospremljeno s pogovori, delavnicami in gradivi.

Ogled filmov za vrtce in šole spremljajo vodeni pogovori ter vrsta različnih ustvarjalnih dejavnosti in eksperimentov v kinu, v katerih se igramo z zvokom, svetlobo in sencami, spoznavamo filmsko projekcijo in kino, se snemamo in izvajamo trike, animiramo objekte, rišemo na filmski trak in še in še. Skupinam, ki nas obiščejo v kinu, so vsebine na voljo tudi na spletu, kjer ogled filmov, igro in ustvarjanje lahko nadaljujejo še v razredu ali v vrtcu. Za starejše učence in dijake izbor prilagodimo; med izbranimi filmi so številne nepozabne klasike filmskega ustvarjanja za vse generacije.

Abrakadabra

Film je čarovnija: želje premagajo resničnost, svet se vrti v nasprotno smer, nemogoče je mogoče, gumbi in frnikule pa oživijo in se odpravijo na sprehod. Čaraj z nami še ti. Več.

Kdo trka?

Ušesa, dobrodošla v kinu! Nikar jih ne pozabite. Kako so videti filmi, če pokrijemo ušesa? In kako so slišati, če zapremo oči? Tok, tok – kdo trka? Zvok, okrogel kot gumb. Več.

Čičke račke

Črte, pike, packe oživijo in se nagajivo sprehajajo po kalejdoskopu filmskih oblik, glasbe in občutij. Brž v roke barvice, tuše, krede in škarje – ustvarjajmo čačkarije še sami. Več.

Časovni stroj

Kino je čarobni časovni stroj – hitro skočimo nanj. Vlak nas odpelje v čas rojstva kina in nas odloži v burleski z navihanim kolesom. Radovedno opazujemo igre naših staršev in se spoprijateljimo z vesoljčkom. Pridi se igrat še ti, nam se že mudi. Več.

Letimo, letimo

Pojdimo med oblake. Kaj če bi bila mama letalo? In kaj če bi na našem vrtu pristal mali vesoljček? S papirnatimi zmaji letimo v Jordanijo, se po telefonu pogovarjamo s pticami in za konec poletimo še pod morsko gladino. Več.

Fotografije

Cinemini: Abrakadabra Cinemini: Abrakadabra

razno

Film je čarovnija: želje premagajo resničnost, svet se vrti v nasprotno smer, nemogoče je mogoče, gumbi pa oživijo in se odpravijo na sprehod. Čaraj z nami še ti.

Cinemini: Kdo trka? Cinemini: Kdo trka?

razno

Ušesa, dobrodošla v kinu! Nikar jih ne pozabite. Kako so videti filmi, če pokrijemo ušesa? In kako so slišati, če zapremo oči? Tok, tok – kdo trka? Zvok, okrogel kot gumb.

Cinemini: Čičke račke Cinemini: Čičke račke

razno

Črte, pike, packe oživijo in se nagajivo sprehajajo po kalejdoskopu filmskih oblik, glasbe in občutij. Brž v roke barvice, tuše, krede in škarje – ustvarjajmo čačkarije še sami.

Cinemini: Časovni stroj Cinemini: Časovni stroj

razno

Kino je čarobni časovni stroj – hitro skočimo nanj. Vlak nas odpelje v čas rojstva kina in nas odloži na vlaku. Radovedno opazujemo igro deklice in njene mucke. Spoprijateljimo se z vesoljčkom in odletimo med oblake. Pridi se igrat še ti, nam se že mudi.

Cinemini: Letimo, letimo Cinemini: Letimo, letimo

razno

Pojdimo med oblake. Kaj če bi bila mama letalo? In kaj če bi na našem vrtu pristal mali vesoljček? S papirnatimi zmaji letimo v Jordanijo in se za konec spustimo še pod morsko gladino, ki je kar v naši dnevni sobi.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

Razbijalka sistema Systemsprenger

Nora Fingscheidt

petek, 18. 09. 2020 / 15:00 / Dvorana

Zgodba o neukrotljivi deklici, ki ne najde svojega mesta v družbi. Film, ki tako kot njegova junakinja prekipeva od čustev in energije, je režiserki prinesel srebrnega medveda na lanskem Berlinalu in postal nepričakovana arthouse uspešnica v Nemčiji.

Zadnjič

Pod belimi pečinami Hope Gap

William Nicholson

petek, 18. 09. 2020 / 18:00 / Dvorana

Globoko oseben film, v katerem režiser secira zakon lastnih staršev, je čustveno silovita, a tudi nežna in humorja polna zgodba o obžalovanju, napačnih odločitvah ter o tem, da nikoli ni prepozno za nov začetek.

Corpus Christi Boże Ciało

Jan Komasa

petek, 18. 09. 2020 / 20:45 / Dvorana

Film, temelječ na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem, je sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki jo poganja nepozabni nastop glavnega igralca.