Leto kina+ -  Premiera filma Pavla Jesih
Leto kina+ - Premiera filma Pavla Jesih
Vabljeni na premiero dokumentarnega filma Pavla Jesih režiserja Igorja Šterka, ki bo 1. junija ob 20. uri v Slovenski filharmoniji. Od 25. maja na blagajni Slovenske filharmonije na voljo omejeno število brezplačnih vstopnic.
Leto kina+
Leto kina+
Praznovanje nadaljujemo z Letom kina +, ko bomo organizirali posebne dogodke, ki bodo tesno povezani z zgodovino kina v Lj.

Zbornik
Zbornik "filmov za kino"
V Letu kina vzporedno z restrospektivo na Liffu izid zbornika Filmi, ki jih nočete videti nikjer drugje kot v kinodvorani.
13.03.2015
Dokumentarni film o kinu na Kolodvorski ulici, ki je nastal v Letu kina, prihaja na spored TV Slovenija

V glavni vlogi : Kinodvor

Dokumentarni film o zgodovini Kinodvora z naslovom Kino, ki je preveč videl bo na sporedu prvega programa TV Slovenija v torek, 17. marca 2015 ob 21. uri. Dokumentarec avtorja Marcela Štefančiča jr. pripoveduje zgodbo o kinu, ki je skozi svojih devetdeset let doživljal programske, arhitekturne in tehnološke spremembe, ob tem pa se je spreminjalo tudi njegovo ime – od Ljubljanskega dvora, kina Dvor do današnjega Kinodvora. Najdlje pa se ga je držalo ime, ki še danes privabi nasmeh na usta. Erotični kino Sloga je podiral tabuje v takratni Jugoslaviji in širše.

02.03.2015
Premiera filma Grand Budapest hotel v Grand hotelu Union prejela laskav naziv Najboljša kampanja v kinu
Kinodvor je v Letu kina za kampanjo, ki je pospremila prikazovanje filma Grand Budapest hotel (The Grand Budapest Hotel, Wes Anderson, 2014), prejel priznanje in nagrado, ki jo vsako leto podeljuje studio 20th Century Fox. Komisijo je prepričala prav premiera filma, ki je potekala v Grand hotelu Union v okviru projekta Kino zemljevid. Ob tej priložnosti se še enkrat zahvaljujemo Grand hotelu Union, ki je pomembno prispeval k izvedbi dogodka. 
24.10.2014
Pogovor ob izidu knjige Mirjane Borčić: Odstiranje pogleda
Ob izidu nove knjige Mirjane Borčić Odstiranje pogleda: Spomini, izkušnje, spoznanja smo se z avtorico pogovarjali o tem, kaj je filmska vzgoja, kakšni so njeni cilji in metode ter kako so njeno delo zaznamovale dolgoletne profesionalne in osebne izkušnje. Utrinke s pogovora si lahko pogledate tukaj.