Delavnice
Na tej strani objavljamo program filmskih delavnic, ki jih organiziramo v času šolskih počitnic (jesenske, zimske, poletne počitnice) in občasno tudi ob sobotah in nedeljah. Povezane so s filmskim programom. 

Število mest na delavnicah je zelo omejeno. Priporočamo vam vpis v Klub Kinobalon. Člani kluba imajo prednost pri udeležbi na delavnicah. Izdelke z delavnic objavljamo v Kinobalonovem nabiralniku. Če želite biti redno obveščeni o programu, se prijavite na Kinobalonova obvestila.

Vabljeni tudi k udeležbi delavnic na rednem nedeljskem Sezamovem kotičku, izpostavljamo dve filmski delavnici:

29. 5. Račji stop-motion. Gnezdo in v njem jajce … in iz jajca se bo izvalila račka. Kako se bo to zgodilo in kam bo odletela, bomo izvedeli prek ustvarjanja na delavnici stop-motion animacije (z Matejo Lukežič). Delavnica je povezana s filmom Ptice selivke.
 
26. 6. Otroški stop-motion. Naredili bomo animacijo, ki prikazuje predmete v gibanju. Animacija bo otroška in igriva, obarvana z različnimi tehnikami, ki jih bodo izbrali otroci (z Matejo Lukežič).

Vabljeni tudi k živalskim delavnicam:

Delavnici ob filmu Gašper in Petra na safariju:

ZOO Ljubljana, 2. 5. in 29. 5. od 16:00 do 18:00

Afriški kraljevi piton
Pobožali bomo udomačenega pitona in tako premagali strah pred kačami. Izvedeli bomo, kakšna je razlika med pitoni in kačami v Sloveniji. Delavnica bo potekala v vsakem vremenu. Rezervacij ni.

ZOO Ljubljana, 22. 5. od 16:00 do 18:00
Šimpanzi
Spoznali bomo skupino šimpanzov, njihovo prehrano ter navade. Šimpanze bomo primerjali s seboj. Delavnica bo potekala v vsakem vremenu. Rezervacij ni.


Delavnici ob filmu Ptice selivke:
ZOO Ljubljana, 1. 5. in 28. 5. od 16:00 do 18:00
Hiša inkubator in valitev
Raziskovali bomo, kaj je v jajcu in iz katerih snovi je. Pestovali bomo žive piščance. Ugotavljali, kako vemo, kdaj je jajce sveže, staro, surovo ali kuhano. Opazovali bomo jajca v inkubatorju in piščance pri izvalitvi. Delavnica bo potekala v vsakem vremenu. Rezervacij ni.