Danes je blagajna odprta od 16:10 do 21:30 (za danes zaprto).
V Slovenijo prihaja “gospod Horten”

V Slovenijo prihaja “gospod Horten”

Slovenske premiere filma Gospod Horten, ki bo v sredo, 3. februarja 2010, se bo udeležil glavni igralec v filmu, legendarni Bård Owe.

Sklepni film zadnjega LIFFa

Gospod Horten (O’ Horten, Bent Hamer, Norveška / Nemčija / Francija, 2007), “topla zgodba iz mrzle Norveške”, je nadvse svojevrstna, mestoma celo nadrealistična črna komedija, ki pripoveduje zgodbo pretirano skrbnega vlakovodje tik pred upokojitvijo. Ta zanj predstavlja strašanski problem, saj nikdar prej ni ločeval zasebnega življenja od oboževane službe … Gospod Horten, ki ga je, ob številnih drugih prejetih nagradah, norveška filmska kritika razglasila za film leta, je bil tudi sklepni film zadnjega Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala.

Legendarni igralec prvič v Sloveniji

Slovenski premieri filma, ki bo v sredo, 3. februarja, ob 21. uri v Kinodvoru, bo prisostvoval ‘g. Horten’ osebno, legendarni norveški igralec Bård Owe, ki je v svoji petdesetletni filmski karieri nanizal več kot sedemdeset vlog in delal z režiserji, kot sta Lars Von Trier in Carl Theodor Dreyer. Lik Odda Hortena je upodobil s čudovito in natančno premišljeno zmernostjo, molkom in minimalizmom. Igralec, čigar biografija je polna zanimivosti, prihaja v Ljubljano že v torek, 2. februarja.

Film je posvečen vsem smučarskim skakalkam

Režiser Bent Hamer je film Gospod Horten posvetil smučarskim skakalkam. Te so pred kratkim izgubile boj z Mednarodnim olimpijskim komitejem, od katerega so zahtevale uvrstitev ženskih smučarskih skokov na olimpijske igre. Namesto da se bi pravkar odpravljale v Vancouver, morajo torej ostati doma. Njihov položaj v Sloveniji in svetu bomo iz športne, pravne in sociološke perspektive ob tej priložnosti v Kinodvoru osvetlili na okrogli mizi, ki jo bo vodil Igor E. Bergant dva dni pred začetkom iger, v sredo, 10. februarja, ob 20:30.

Novinarje, ki bi si želeli še pred prihodom Bårda Oweja ogledati film Gospod Horten, vabimo na posebno novinarsko projekcijo, ki bo v ponedeljek, 1. februarja, ob 13:00 v Kinodvoru. Svojo udeležbo prosimo najavite na press@kinodvor.org.

Več informacij najdete v priponki. Vljudno vabljeni k poročanju.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.