Danes je blagajna odprta od 15:15 do 20:45 (odprto še 05:16, tel: 01 239 22 17).
V Kinodvoru so živahno odmevali koraki 7. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip

V Kinodvoru so živahno odmevali koraki 7. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip

V soboto, 22. oktobra, so mladi sklenili 7. mednarodni filmski festival Kinotrip. V treh razgibanih dneh so si ogledali šest celovečernih filmov in en program kratkih, Kinotripovo nagrado občinstva pa so podelili filmu Olga, ki jih je z vratolomnimi obrati odpeljal v izjemno aktualen preplet politike in športa.

Sedma edicija mednarodnega filmskega festivala Kinotrip, največjega dogodka Kinodvorovega filmskega programa Kinotrip – mladi za mlade, je potekala med 20. in 22. oktobrom 2022. Pester filmski program je skrbno izbralo devet mladih članic Kinotripovega filmskega kluba.

Po različnih filmskih svetovih je na osmih festivalskih projekcijah potovalo več kot 800 obiskovalcev, predvsem mladih. Na odprtju festivala se jim je pridružila mlada ukrajinska igralka Anastasiia Budiashkina, glavna igralka filma Olga (Olga; Elie Grappe). Film lahko te dni še vedno ujamete na rednem programu Kinodvora. Spored je objavljen tukaj.

Letošnji filmski program je močno obarvala tematika raznolikih identitet. S to tematiko sta se vsak na svoj način ukvarjala tudi filma Sonce in V mojem imenu. Mladi so se po obeh pogovarjali z zanimivimi domačimi gosti. Z nami so bili trans aktivist_ka Evan Grm, filmska režiserka in kritičarka Simona Jerala ter oblikovalka slovensko-kurdskih korenin Hana Karim.

Mlade članice so poleg filmskega programa in pogovorov poskrbele še za zanimive uvode, tematska druženja in glasbeni zaključek festivala.

Tudi to jesen je nastalo nekaj novih epizod festivalskega podkasta Kinotripanje. Pred mikrofonom so se letošnji ekipi Kinotripa pridružili Benjamin Krnetić, Lina Akif, Suzana Tratnik, Evan Grm, Peter Cerovšek in Matevž Jerman. Skupaj so tripali na filme, kino in druge aktualne teme, povezane z letošnjim programom, pa tudi s širšo mlado generacijo. Še vedno jim lahko prisluhnete na Kinodvorovi spletni strani www.kinodvor.org/podkast-kinotripanje/.

Številne utrinke 7. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip, ki so jih ujeli dijaki s Srednje medijske in grafične šole Ljubljana, si lahko ogledate na naši spletni strani in na Kinotripovih Facebook in Instagram profilih.

Vsem, ki ste letos prispevali k ustvarjanju festivala in širjenju glasu o njem, se najlepše zahvaljujemo in vas vabimo, da po filmskih svetovih za mlade z nami potujete še naprej.

Naj vas film odpelje!

Sedmo Kinotripovo generacijo sestavljajo Stela Artes Štern, Julija Bauer, Zala Humar, Zoja Klemenčič, Tatjana Kobe, Julija Pavlin Vodušek, Ajda Simčič, Ajda Varl in Zarja Žagar.

Partnerji in podporniki 7. mednarodnega festivala Kinotrip:
Mestna občina Ljubljana – ustanoviteljica Javnega zavoda Kinodvor
Ministrstvo za kulturo, Slovenski filmski center
Avstrijski kulturni forum, C-Punkt Hostel, FeKK – Mednarodni festival kratkega filma, FIVIA – Vojnik, Francoski inštitut v Sloveniji, Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk, Srednja medijska in grafična šola, Veleposlaništvo Švice v Republiki Sloveniji

četrtek, 20. 10. 2022

Foto & video utrinki 7. festivala Kinotrip

Obuli smo si najljubše čevlje in se podali na nepozabni tridnevni filmski sprehod. Po filmskih svetovih nas je letos vodila ekipa devetih Kinotripovk.

torek, 20. 09. 2022

Filmski program 7. festivala Kinotrip - mladi za mlade

Med 20. in 22. oktobrom: šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in program kratkih. Potovali bomo od hipnotičnih podob beneške lagune do živo oranžne avstralske puščave, s hitrimi obrati športne drame in rahločutnimi izpovedmi, ki rušijo meje in širijo obzorja. Vse po izboru ekipe devetih Kinotripovk!

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.