Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (za danes zaprto).
Podkast Kinotripanje

Podkast Kinotripanje

Festivalsko dogajanje letos prvič spremlja Kinotripov podkast – prisluhnite epizodam in tripajte na Kinotrip.

Svežim in ušesom prijetno zašiljenim epizodam lahko pred, med in po festivalu sledite na tej spletni strani ter na platformi Anchor/Spotify in Google podkasti.


Vse o filmskem programu 6. Kinotripa
V prvi epizodi se Kinotripovci Brina, Eneja, Klemen in Zoja pogovarjajo o filmskem programu letošnjega festivala. Obvezno poslušanje za vse, ki še ne veste, kaj letos izbrati na Kinotripu.


Kaj dogaja v festivalskem zakulisju?
V tokratno epizodo je Eneja povabila tri člane preteklih generacij Kinotripa: Aiko Zakrajšek, Santano Bojić in Jana Martinčiča. Skupaj so razglabljali, kaj vse morajo Kinotripovci storiti, da se na koncu zgodi en filmski festival. Kaj je pri tem najbolj fino in kaj cefra živce? Česa ne bodo nikoli pozabili in zakaj je noro gledat filme v kinu? In nenazadnje, kaj pije Kinodvorov operater Bojan – čaj ali kavo? Vse to v novi epizodi Kinotripanja polni smeha in anekdot.


Aktivistično Kinotripanje
Letošnji program festivala Kinotrip se spogleduje s temo aktivizma, še posebej film Dragi otroci prihodnosti (Dear Future Children, Franz Böhm, 2021). Kinotripovki Brina in Lejla sta v goste povabili Petro Meterc, aktivistko, članico Inštituta 8. marec in filmsko kritičarko. Kako je Petra zaplavala v aktivistične vode? Kako se sooča s kritiko in kaj je za njo največja zmaga? Kako deluje Inštitut 8. marec in kako lahko spreminjamo svet okoli sebe? O tem in še čem v aktivistični epizodi Kinotripanja!


Kako s svojo ustvarjalnostjo prodreti na sceno?
Med mladimi je ogromno ustvarjalnega potenciala! A kje začeti in kako prodreti na sceno? Kakšne scene sploh dogajajo? Kakšni so pogoji za ustvarjanje in kakšne možnosti za prihodnost? Kinotripovki Lejla in Eneja sta k mikrofonu povabili dve mladi ustvarjalki, pevko in plesalko Sarah Al Saleh, ki ustvarja pod psevdonimom Sahareya, in pesnico ter vsestransko umetnico Gitico Jakopin. Ne manjka ne zabavnih anekdot ne uporabnih nasvetov!


Kako postati filmski ustvarjalec?
V tej epizodi podkasta se Kinotripovki Maruša in Zoja pogovarjata z Martinom Drakslerjem, režiserjem in scenaristom, ki trenutno zaključuje študij režije na AGRFT, in Gašperjem Markunom, vsestranskim filmskim ustvarjalcem, ki je po izobrazbi socialni delavec. Pogovarjali so se različnih poteh, ki jih hodijo samouki in akademsko izobraženi filmski ustvarjalci, razbijali mite o sprejemcih na AGRFT, se spraševali, kje se rodijo ideje za film in ali je bolje ustvarjati v domačem okolju ali poskusiti srečo v tujini. Ne manjka pa tudi nasvetov za vse, ki želijo tako ali drugače stopiti na pot filmskega ustvarjanja!


6. filmski festival Kinotrip

Med 14. in 16. oktobrom: trije dnevi, šest celovečernih filmov in spremljevalni program s Kinotripovim podkastom, vse po izboru mladih.

Dragi otroci prihodnosti Dear Future Children

Franz Böhm

Zgodbe treh mladih aktivistk, ki so svoje življenje posvetile boljšemu jutri. Naj te film odpelje v boj za pravičnost!

Nikoli redko včasih vedno Never Rarely Sometimes Always

Eliza Hittman

Tiha, a silovita, minimalistična, a čustveno večplastna pripoved o ženski solidarnosti in pogumu je režiserki prinesla srebrnega medveda (veliko nagrado žirije) na Berlinalu.

Življenje brez Sare Amat La vida sense la Sara Amat

Laura Jou

Čutna zgodba o zadnjih dnevih poletja, polnih skrivnosti in nežnih trenutkov nepozabne ljubezni. Naj te film odpelje v skrivnosti prve ljubezni!

Slalom Slalom

Charlène Favier

Napeta zgodba o zmagoslavju in preizpraševanju meja – ne samo fizične zmogljivosti v svetu vrhunskega športa, temveč tudi osebnega prostora in dovoljenega. Naj te film odpelje do roba strmin!
 

Futura Futura

Pietro Marcello, Francesco Munzi, Alice Rohrwacher

Film o prihodnosti, posnet skozi oči italijanske mladine, ki ne ve, kaj jo čaka, a to morda že sluti. Skupno delo Alice Rohrwacher (Srečen kot Lazzaro), Pietra Marcella (Martin Eden) in Francesca Munzija.

Harold in Maude Harold and Maude

Hal Ashby

Kultna klasika in ena najbolj nenavadnih romanc v zgodovini filma. Naj te film odpelje iz smrti v življenje!

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.