Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (za danes zaprto).

Kinodvor, 20. – 22. oktober 

Šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in program kratkih. Potovali bomo od hipnotičnih podob beneške lagune do živo oranžne avstralske puščave, s hitrimi obrati športne drame in rahločutnimi izpovedmi, ki rušijo meje in širijo obzorja. Vse po izboru ekipe devetih Kinotripovk!

Prodaja vstopnic od ponedeljka, 3. oktobra!

Spored projekcij je objavljen tukaj »

Atlantida Atlantide

Yuri Ancarani / Italija, Katar, ZDA, Francija / 2021 / 104 min / italijanščina

Utrip življenja mladostnikov, ki ob dirkanju s čolni, poslušanju glasbe in prvih ljubeznih na videz brezskrbno preživljajo dneve v Beneški laguni, skozi oči priznanega italijanskega video umetnika Yurija Ancaranija.

Olga Olga

Elie Grappe / Švica, Francija / 2021 / 87 min / ruščina, italijanščina, francoščina, ukrajinščina

Aktualen film, ki iz osebne zgodbe o odraščanju in predanosti športu preraste v pripoved o političnem in družbenem zorenju. Film je svetovno premiero doživel v sekciji Teden kritike festivala v Cannesu in se kot švicarski kandidat potegoval za nominacijo za oskarja.

V mojem imenu Nel mio nome

Nicolò Bassetti / Italija / 2022 / 93 min / italijanščina

Srčen dokumentaren film o štirih prijateljih, ki jih druži raziskovanje, oblikovanje in utrjevanje identitete kot transspolne osebe. 

Sonce Sonne

Kurdwin Ayub / Avstrija / 2022 / 87 min / nemščina, kurdščina

Zgodba o treh prijateljicah, ki hidžab obdajo z bliščem pop kulture, je drzen prikaz odraščanja v vmesnem prostoru raznolikih kultur in vrtincu družbenih omrežjih. Nagrada za najboljši prvenec na letošnjem Berlinalu. 

Kinotripčič - program kratkih filmov (2022) Kinotripčič - program kratkih filmov (2022)

razno / 2022

Letošnji Kinotripčič prinaša nabor kratkičev, ki vas ne bodo pustili hladnega srca: z razgretimi in barvitimi zgodbami bomo potovali po igranih in animiranih svetovih.

Walkabout Walkabout

Nicolas Roeg / Velika Britanija, Avstralija / 1971 / 100 min / angleščina

Filmska klasika o nenavadnem zavezništvu med mestno najstnico, njenim mlajšim bratom in mladim Aboridžinom sredi avstralske puščave je svojevrstna avantura in razmislek o času ter civilizaciji danes. 

Ajde mulci Allons enfants

Thierry Demaizière, Alban Teurlai / Francija / 2022 / 114 min / francoščina

Dokumentarni film spremlja zgodbe osmih mladostnikov, ki za ples in zaradi njega živijo. Navdihujoča zgodba o prijateljstvu, tekmovalnosti in uporništvu, ob kateri bi najraje tudi sami zaplesali.