Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:20 (odprto še 39 minut, tel: 01 239 22 17).
V Kinodvoru je ponovno vršal majski veter mladinske filmske ustvarjalnosti

V Kinodvoru je ponovno vršal majski veter mladinske filmske ustvarjalnosti

Gostili smo zaključni prireditvi tekmovanj Slovenščina ima dolg jezik in Videomanija ter zaključno projekcijo Srednje šole za oblikovanje in fotografijo. Vseh treh že tradicionalnih dogodkov se je udeležilo skoraj 500 obiskovalcev.

Slovenščina ima dolg jezik

Prvi dogodek, posvečen mladinski filmski ustvarjalnosti se je odvil v petek, 13. maja, ko so nagrade in priznanja prejeli sodelujoči na zadnjih dveh državnih tekmovanjih Slovenščina ima dolg jezik, Književnost na filmu. Tekmovanje je namenjeno osnovnošolcem in srednješolcem, ki s svojimi mentorji posnamejo kratke filme po literarnih predlogah, obravnavanih pri pouku slovenščine.

Organizator tekomovanja je Slavistično društvo Slovenije, več o tekmovanju na njihovi spletni strani – tukaj.

Horizonti – zaključna projekcija video produkcije Srednje šole za oblikovanje in fotografijo

V četrtek, 19. maja, so svoje filmske izdelke predstavili dijakinje in dijaki Srednje šole za oblikovanje in fotografijo. Ogledali smo si kar 18 filmov tretjih in četrtih letnikov. Seznam filmov in njihovih avtorjev najdete – tukaj.

Videomanija 2022

V torek, 24. maja se je odvila projekcija letošnjih nominiranih filmov in svečana podelitev nagrad zmagovalcem. Filmi v letošnjem izboru so prav posebej izstopali po kakovosti in pristnem filmskem izražanju raznolikih srednješolskih skupin.

Videomanija je festival mladinskega filma, ki se odvija vsako leto v mesecu maju na Vegovi Ljubljana in v Kinodvoru. Srednješolcem, ki ustvarjajo filme – sami doma ali pa v okviru obšolskih interesnih dejavnosti – festival zagotavlja prostor, da svoje stvaritve predstavijo vrstnikom in javnosti. Več o nagrajencih, dogodku in festivalu na spletni strani www.videomanija.org/.

Festival Videomanija organizira Elektrotehniško-računalniška strokovna šola in gimnazija Ljubljana – VEGOVA s podporo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Zavoda Republike Slovenije za šolstvo.


Iskrene čestitke vsem sodelujočim!

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.