Danes je blagajna odprta od 14:50 do 20:30 (odpre se čez 08:04).
V Kinodvoru dva filma ob svetovnem dnevu knjige

V Kinodvoru dva filma ob svetovnem dnevu knjige

V nedeljo, 23. aprila bomo ob svetovnemu dnevu knjige v Kinodvoru predvajali dva filma: ob 16. uri bo na sporedu dokumentarec Ljubezni Patricie Highsmith, ob 19. uri pa bo v terminu za zamudnike sledil film Nadarjeni gospod Ripley.

Oba filma sta del Ciklusa Patricie Highsmith, v katerem prikazujemo izbrane filme po literarnih predlogah mojstrice psihološkega trilerja Patricie Highsmith. Pričeli smo ga v marcu, zaključili pa ga bomo maja s filmom Tujca na vlaku Alfreda Hitchcocka.

V Kinodvoru se vsako leto z izbranimi filmi, ki so nastali po literarnih predlogah, ali pa obravnavajo z literaturo povezane teme, pridružujemo obeleževanju praznika knjige.

Nadarjeni gospod Ripley The Talented Mr. Ripley

Anthony Minghella

Anthony Minghella (Angleški pacient) je film priredil po prvem iz serije romanov, ki jih je o svojem »najljubšem negativcu« napisala Patricia Highsmith. Nadarjeni gospod Ripley je dosegel kritiški in komercialni uspeh ter prejel pet nominacij za oskarja, tudi za najboljši prirejeni scenarij.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.

ponedeljek, 27. 02. 2023

Ciklus Patricie Highsmith

Med marcem in majem si boste na našem platnu lahko ogledali pet filmov po literarnih predlogah mojstrice psihološkega trilerja. Marca ne zamudite fillmov Carol, Ljubezni Patricie Highsmith in Dva obraza januarja, aprila in maja pa bosta sledila še filma Nadarjeni gospod Ripley in Tujca na vlaku. Vstopnice za vse filme so že v prodaji, tudi po spletu.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.