Danes je blagajna odprta od 16:30 do 20:30 (za danes zaprto).
Strokovno srečanje ob filmu Do zmage in naprej

Strokovno srečanje ob filmu Do zmage in naprej

V torek 11. aprila ob 13.30 vabljeni na strokovno srečanje, kjer se bomo ob filmu Do zmage in naprej pogovarjali s strokovnjaki s področja pedagagike in športa ter strokovnimi delavci z vrtcev, osnovnih in srednjih šol.

Vljudno vabljeni na strokovno srečanje in ogled filma Do zmage in naprej (Guðjón Ragnarsson, 2021, 70 min), ki bo v torek, 11. aprila 2023 ob 13:30 v Kinodvoru. Film spremlja dekliško košarkarsko ekipo pod vodstvom zavzetega trenerja. Zaradi nekonvencionalnega pristopa naletijo pri starših, klubih in vodjih športnih zvez tako na podporo kot na ostro nasprotovanje. Ob tem se razkrivajo številna aktualna vprašanja športne vzgoje, športa, športnega poučevanja, pa tudi širših pedagoških dilem.

Je športna igra namenjena razvedrilu ali krepitvi značaja in vzgoji? Kje je mesto tekmovalnosti? Je v športu prostor za grobost, preizkušanje mej? Ali šport vedno podpira zdrav razvoj? Bi bilo dobro ukiniti vsako tekmovalno primerjanje dosežkov? Je neposredno primerjanje dosežkov med dečki in deklicami v športu (ne)dopustno? Ali v športu in šolstvu še vedno prevladujejo patriarhalni odnosi? Je sistematično ukvarjanje z izbranim športom dobro dopolnilo šolski športni vzgoji? Je šport lahko spodbuda/opolnomočenje za dejavno vstopanje v javni prostor? Smo odgovorni odrasli dolžni prisluhniti pobudam otrok/mladostnikov ali zgolj postavljati pravila igre?

O teh in drugih vprašanjih, povezanih s športnim udejstvovanjem mladih in športno vzgojo v našem prostoru, se bomo pogovarjali z izredno profesorico dr. Tanjo Kajtna, strokovnjakinjo za psihologijo športa, in izrednim profesorjem dr. Gregorjem Starcem, skrbnikom študijskega programa športne vzgoje s Fakultete za šport Univerze v Ljubljani. Pogovor bo vodil profesor dr. Robi Kroflič.
Predviden zaključek srečanja je ob 16.15.


Prijava na dogodek: prijavnica.
Za strokovne delavce v VIZ je udeležba je brezplačna. Obvezna pa je prijava.


Strokovna srečanja organiziramo v sodelovanju z Oddelkom za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL v sklopu programa Kinobalon – MOL generacije. Potekajo dvakrat letno in so namenjena ravnateljem, svetovalnim službam ter drugim strokovnim sodelavcem vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter drugim posameznikom in ustanovam, ki jih tema zanima. Če želite biti obveščeni o izobraževanjih, se prijavite na E-novice Za šole.

Nazaj na Kinodvorov šolski program.

Do zmage in naprej Hækkum rána

Guðjón Ragnarsson

Navdihujoč dokumentarec o skupini deklic, ki trenirajo košarko pod vodstvom nekonvencionalnega trenerja, ki pred njih ves čas postavlja nove izzive. Skupaj dosegajo izvrstne rezultate in dekleta postajajo vse bolj samostojne, močne in pripravljene, da spremenijo svet. Toda ali je svet pripravljen nanje?

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.