Danes je blagajna odprta od 15:00 do 20:30 (odpre se čez 59 minut).
Spremljevalno dogajanje 7. filmskega festivala Kinotrip

Spremljevalno dogajanje 7. filmskega festivala Kinotrip

Pogovor z glavno igralko filma Olga Anastasiio Budiashkino in drugimi zanimivimi gosti, minglanje in druženje, Kinotripov festivalski podkast in nagrada občinstva!

Filmski pogovori z gosti
Po projekciji filma Olga se bomo v živo pogovarjali z mlado ukrajinsko igralko in gimnastičarko Anastasiio Budiashkino – v četrtek, 20. oktobra ob 19.30.

Po projekciji filma V mojem imenu se nam bosta na pogovoru pridružili_a trans aktivist_ka Evan Grm in filmska ustvarjalka ter kritičarka Simona Jerala – v petek, 21. oktobra ob 15.45.

Kinotripanje – festivalski podkast
To jesen nas čakajo tudi štiri nove epizode! Pred mikrofonom so se letošnji ekipi Kinotripa pridružili Benjamin Krnetić, Lina Akif, Suzana Tratnik, Evan Grm, Peter Cerovšek in Matevž Jerman. Skupaj so tripali na filme, kino in druge aktualne teme, povezane z letošnjim programom, pa tudi širšo mlado generacijo. V času festivala jim lahko prisluhnete na Kinodvorovi spletni strani, pa tudi na platformah Spotify in Google Podcasts.

Kinotripova nagrada občinstva
Oceni film in se poteguj za članstvo v Klubu Kinodvora!
Po končani projekciji s pomočjo QR kode oddaj svojo oceno filma. Režiserka ali režiser zmagovalnega filma bo prejel_a Kinotripovo nagrado občinstva. Nagrado pa si z glasovanjem lahko pridobiš tudi ti, saj bomo ob zaključni projekciji festivala izžrebali tri srečneže in jim podarili enoletno članarino v Klubu Kinodvora.

Kinotripovi foto in video utrinki
Celotno dogajanje festivala Kinotrip bo skrbno beležila skupina uradnih mladih foto- in video-poročevalcev, ki jih lahko spremljate – tukaj. Za vas bodo letos lovili utrinke dijaki s Srednje medijske in grafične šole Ljubljana. Njihova mentorica bo Justina Gračner Botonjić.


Od 7. do 9. oktobra
Predfestivalska delavnica
Afne guncat: delavnica z najdenimi posnetki
Delavnica, ki bo potekala pod taktirko beograjskega umetniškega dueta Doplgenger, bo z najdenimi posnetki – opazovanjem klasičnih hollywoodskih filmov – osvetlila kolonialni odnos ljudi do živali. Izdelki, nastali na delavnici, bodo predstavljeni v sklopu festivala.
V sodelovanju z Mestom žensk – 28. Mednarodnim festivalom sodobnih umetnosti.

ponedeljek, 19. 09. 2022

7. mednarodni filmski festival Kinotrip

Med 20. in 22. oktobrom: trije dnevi, šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in program kratkih – vse po izboru mlade programske ekipe. Prodaja festivalskih vstopnic od ponedeljka, 3. oktobra!

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.