Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:00 (za danes zaprto).
Priporočamo v branje: Odstiranje pogleda Mirjane Borčić

Priporočamo v branje: Odstiranje pogleda Mirjane Borčić

Ob stoletnici kina na Kolodvorski in petnajstletnici Javnega zavoda Kinodvor je knjiga filmske pedagoginje Mirjane Borčić na voljo za nakup po polovični ceni.

Mirjana Borčić, pionirka filmske vzgoje na Slovenskem, v knjigi Odstiranje pogleda: Spomini, izkušnje, spoznanja na oseben način spregovori o smislu in namenu filmske vzgoje, različnih pristopih, ciljih in metodah. Njeno pisanje temelji na več desetletnih izkušnjah filmske vzgojiteljice in se dotika dela s filmom in mladimi, oblikovanja filmskih programov in abonmajev, izobraževanja mentorjev in pedagogov, vpeljave filmske vzgoje v učne načrte ter prenašanja znanj v mednarodnih izmenjavah. Za svoje delo je leta 2007 prejela Badjurovo nagrado, najvišjo strokovno nagrado na področju filma, bronasto plaketo JSKD (1999) ter plaketo (2001) in nagrado (2013) glavnega mesta Ljubljane.

Pričujoča knjiga je v Kinodvoru izšla v okviru Leta kina – Kinodvor 90, letu praznovanja kina in filma. Ob stoletnici kina na Kolodvorski in petnajstletnici Javnega zavoda Kinodvor pa je knjiga na voljo za nakup po polovični ceni (redna cena 15 €, cena s popustom 7,5 €) v naši Knjigarnici.
Več: Kinodvor.Knjigarnica.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.