Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 50 minut).
Posnetek srečanja Cinemini: pristopi k filmski vzgoji najmlajših

Posnetek srečanja Cinemini: pristopi k filmski vzgoji najmlajših

Na strokovnem srečanju ob programu Cinemini smo govorili o različnih pristopih k filmski vzgoji najmlajših.

Na strokovnem srečanju, ki je potekalo 7. decembera 2021 v Kinodvoru in prek spleta, smo predstavili izbor kratkih filmov Cinemini. 26 skrbno izbranih filmov različnih zvrsti in žanrov je vrtcem in šolam na voljo za ogled v kinu, vzgojitelji/ce in učitelji/ce pa jih lahko tudi brezplačno uporabljajo samostojno pri svojem vsakdanjem delu v razredu ali igralnici vse do leta 2026. Predstavili smo tudi gradiva, ki so pedagogom v pomoč pri umestitvi filmov v vsakdanji šolski in vrtčevski kurikul. Govorili smo tudi o različnih pristopih k filmski vzgoji najmlajših in praktično preizkusili nekaj dejavnosti. Vzgojiteljici iz sodelujočih vrtcevpa sta predstavili, kako so dejavnosti zasnovali v vrtcih, kakšni so bili odzivi otrok in staršev ter kako so vsebine povezali z drugimi dejavnostmi, ki tam potekajo skozi leto.

Strokovno srečanje je vodil dr. Robi Kroflič iz Oddelka za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete v Ljubljani. V pogovoru s strokovnimi sodelavci so se mu pridružile Barbara Kelbl, vodja Kinodvorovega šolskega programa (prezentacija s predstavitvijo projekta), ter vzgojiteljici vrtcev, ki sta sodelovala v projektu Cinemini, Mateja Jagodić (Vrtec Jarše) in Jana Pevec (Vrtec Vodmat). Mentorji pri izvedbi praktičnih dejavnosti: Sara Šabec, Mateja Lukežič in Bojan Bajsič.

Vabljeni k ogledu strokovnega srečanja.

Strokovna srečanja organiziramo v sodelovanju z Oddelkom za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL v sklopu programa Kinobalon – MOL generacije. Potekajo dvakrat letno in so namenjena ravnateljem, svetovalnim službam ter drugim strokovnim sodelavcem vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter drugim posameznikom in ustanovam, ki jih tema zanima. Če želite biti obveščeni o izobraževanjih, se prijavite na E-novice Za šole.

Fotografije

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Ogled filmov, gradiva, delavnice in primeri dobrih praks v evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.