Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:00 (za danes zaprto).

Ponovni pogled na Modri žamet

V tokratnem nedeljskem terminu Za zamudnike se podajamo v zakulisje snemanja kultne mojstrovine Davida Lyncha Modri žamet. Dokumentarec ali “meditacijo o filmu” Petra Braatza ponovno predvajamo ob priložnosti odprtja razstave David Lynch: Ogenj na odru v Mednarodnem grafičnem likovnem centru.

Sedemdeset litografij, predstavljenih na ljubljanski razstavi, je nastalo kot Lynchevo eksperimentiranje z izraznostjo grafičnega medija. Predstavitev zaokrožajo slike iz zasebnih zbirk in izbor eksperimentalnih in animiranih filmov iz začetka sedemdesetih let prejšnjega stoletja vse do danes.

David Lynch: Ogenj na odru
13. april do 29. julij 2018
Mednarodni grafični likovni center

Ponovni pogled na Modri žamet Blue Velvet Revisited

Peter Braatz

Trideset let po nastanku Lynchevega Modrega žameta nam Peter Braatz ponudi intimen vpogled v zakulisje snemanja te kultne mojstrovine. Impresionistični, poetični dokumentarec, ki ga je Braatz označil za “meditacijo o filmu”, je kot potovanje, na katerem skupaj z režiserjem odkrivamo dolgo zakopani zaklad.

Razstava: Ponovni pogled na Modri žamet

Ob razstavi David Lynch: Ogenj na odru, ki je bila v Mednarodnem grafičnem likovnem centru na ogled do 29. julija 2018, smo tudi v naši galeriji ponovno ponudili na ogled fotografije s snemanja filma Modri žamet, ki jih je posnel Peter Braatz.

sreda, 07. 06. 2017

Kinodvorišče 2017: od 20. junija do 2. julija

Kinodvorišče, zdaj že tradicionalni letni kino v atriju Slovenskih železnic, s katerim Kinodvor odpira letošnjo sezono projektov kina na prostem, bo postreglo s posebej izbranim filmskim in družabnim programom, ki bo navdušil vse ljubitelje kultnega in žanrskega filma ter glasbe.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.