Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odpre se čez 12:35).
Kinodvorišče 2017: od 20. junija do 2. julija

Kinodvorišče 2017: od 20. junija do 2. julija

Kinodvorišče, zdaj že tradicionalni letni kino v atriju Slovenskih železnic, s katerim Kinodvor odpira letošnjo sezono projektov kina na prostem, bo postreglo s posebej izbranim filmskim in družabnim programom, ki bo navdušil vse ljubitelje kultnega in žanrskega filma ter glasbe.

Na odprtju 20. junija bomo ob 21.30 predvajali dokumentarec Varje Močnik Glasba je časovna umetnost 2, LP film Buldožer – Pljuni istini u oči, v katerem člani skupine Buldožer, njihovi prijatelji in oboževalci obujajo spomine. Njihova pričevanja se prepletajo s fiktivnimi prizori, slikovnim materialom s plošče, arhivskim gradivom in animacijami, vse skupaj pa ustvarja svež in surrealističen film, ne samo o legendarnem albumu, ampak tudi o aktualni družbi in času. Projekciji bosta sledila pogovor z ustvarjalci filma, ki ga bo krmarila Pia Nikolič, ter afterparty, kjer bo za pozno-nočne glasbene viže skrbel Oskar model.

V Kinodvorovi Galeriji si lahko do konca junija ogledate tudi razstavo Pljunek na papir, na kateri Martin Ramoveš predstavlja risbe in zgodborise za animacije v filmu Glasba je časovna umetnost 2, LP film Buldožer – Pljuni istini u oči.

Že dan po odprtju, 21. junija, bomo začeli z rednim predvajanjem najnovejšega filma prvega moža sodobnega britanskega žanra in stalnice Kinodvorovih Noči grozljivk Bena Wheatleyja (Spisek za odstrelTurista), ki se z retro “streljačino” Končni obračun, polno značilnega obešenjaškega humorja, tokrat poklanja bogati tradiciji akcijskih filmov in krimičev sedemdesetih let.

Od 27. junija dalje bodo na svoj račun prišli oboževalci ene najbolj vplivnih rock skupin vseh časov, The Stooges: duhoviti, nalezljivo fanovski dokumentarec Gimme Danger v režiji Iggyjevega dolgoletnega prijatelja in sopotnika Jima Jarmuscha je svetovno premiero doživel na lanskem festivalu v Cannesu. Za glasbo po filmu bo poskrbel jahač plošč Bigor

30. junija pa si boste lahko ogledali prav poseben filmski dvojček. Najprej bo ob 19. uri v Dvorani predvajana 35-milimetrska kopija Modrega žameta, enega ključnih filmov osemdesetih let, ki ga je režiser David Lynch opisal kot »sanje o čudnih željah, zavite v detektivsko zgodbo«.

Ob 21.30 pa bo na Kinodvorišču sledila še projekcija impresionističnega, poetičnega dokumentarca Ponovni pogled na Modri žamet, ki ponuja intimen vpogled v zakulisje snemanja kultne mojstrovine. Režiser Peter Braatz ga je označil za »meditacijo o filmu« in ga primerjal s potovanjem, na katerem odkrivamo dolgo zakopani zaklad. Od 30. junija bo v Kinodvorovi Galeriji na ogled tudi razstava fotografij s snemanja filma Ponovni pogled na Modri žamet.Vstopnice za filmski dvojček so po akcijski ceni 7 € že na voljo v predprodaji! 

Filmi so na Kinodvorišču predvajani v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi. Projekcije se vsak dan pričnejo ob 21.30. Vhod na Kinodvorišče je skozi Dvorano Kinodvora, v primeru dežja pa je projekcija ob isti uri v Dvorani. Vstop na večerna druženja na Kinodvorišču je prost.

Kinodvorišče omogočajo Slovenske železnice in Zavarovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora.

V Kinodvoru bomo projekte kina na prostem nadaljevali skozi vse poletje. Med 5. in 29. julijem bo v soorganizaciji z Ljubljanskim gradom potekal Film pod zvezdamiSpored letnega kina na Grajskem dvorišču bomo objavili 14. junija, ko se bo pričela tudi predprodaja vstopnic. Od 22. do 24. avgusta bomo s filmskimi klasikami že četrtič na Letnem kinu na Kongresnem trgu, od poletja pa se bomo 1. in 2. septembra poslovili s Filmom na ulici na Šolskem igrišču v Zalogu.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.