Danes je blagajna odprta od 13:20 do 22:15 (odprto še 05:36, tel: 01 239 22 17).
Pogovor z igralko filma Kraljica smeha

Pogovor z igralko filma Kraljica smeha

Na šolski projekciji filma Kraljica smeha, 14. oktobra ob 9:30, nas bo obiskala glavna igralka v filmu, Sigrid Johnson. Vabljeni k prijavam, število mest je omejeno.

V okviru festivala Mesto žensk premierno predvajamo film Kraljica smeha, posnet po istoimenski knjigi, ki je prevedena tudi v slovenščino. Film o izražanju mladostniških čustev, ki uspe združiti dramo in komedijo v optimističen portret odraščanja. Režiserka Sanne Lenken (Moja sestra suhica) je zanj prejela kristalnega medveda za najboljši film v sekciji Generation na Berlinalu 2022.

Ogledu filma sledi pogovor z glavno igralko Sigrid Johnson, ki bo v Slovenijo pripotovala iz Švedske kot naša posebna gostja na festivalu. Srečanje je enkratna priložnost, da učenci oz. dijaki pobližje spoznajo mlado ustvarjalko in ji zastavijo vsa vprašanja, ki se jim bodo porodila med ogledom filma.

Prijave in več informacij: solski@kinodvor.org.

Več o filmu.

Nazaj na Kinodvorov šolski program.

 

Kraljica smeha Comedy Queen

Sanna Lenken

»Dober stand-up mora govoriti tudi o bednem v tvojem življenju. Nihče ne želi poslušati zgodb o uspešnih ljudeh.« Film o izražanju mladostniških čustev in upanju je hkrati komedija in drama, ki optimistično portretira Sashine najtežje trenutke odraščanja.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.