Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:00 (za danes zaprto).
Ogled filma Zadnji ledeni lovci brezplačen za strokovne delavce do 28. 2.

Ogled filma Zadnji ledeni lovci brezplačen za strokovne delavce do 28. 2.

“Jesti, kar ujamemo, to je bistvo inuitskega življenja. Ko bomo prenehali loviti na ledu in jesti to, kar ulovimo, ne bomo več obstajali kot narod.” (inuitski lovec)

 

Strokovne delavce v srednjih in osnovnih šolah vabimo na brezplačni ogled celovečernega dokumentarnega filma Zadnji ledeni lovci. Film si lahko ogledate na kateri koli predstavi v rednem sporedu Kinodvora med 19. in 28. februarjem. Na voljo je omejeno število brezplačnih vstopnic.

Film v režiji Jureta Breceljnika in Rožleta Bregarja pripoveduje zgodbo o kulturi inuitskih lovcev vzhodne Grenlandije, ki ji danes, po skoraj 4000 letih obstoja v neusmiljenem naravnem okolju, grozi izginotje. S čudovito fotografijo razpira pogled in spodbuja razmislek o družbi, hkrati zaznamovani s tradicijo in globalizacijo, in ki je dramatično transformacijo od življenja v popolni izolaciji do integracije v svetovno globalno doživela s svetlobno hitrostjo.

Urnik predstav najdete na spletni strani filma ali na sporedu Kinodvora. Še posebej opozarjamo na predstavo 27. februarja ob 16. uri, na katerih bo prisoten in na voljo za pogovor tudi del filmske ekipe: Natalija Gros in Slaviša Majstorovič.

Vstopnice lahko prevzamete pri blagajni Kinodvora (Kolodvorska 13) na svoje ime, priimek in ime šole najkasneje 15 minut pred začetkom predstave oziroma dokler ne poidejo prosta mesta na predstavi. Prijava za ogled ni potrebna, po želji pa lahko za rezervacijo vstopnic (zlasti za Malo dvorano) pišete na blagajna@kinodvor.org.

Zadnji ledeni lovci Zadnji ledeni lovci

Jure Breceljnik, Rožle Bregar

Celovečerni dokumentarni film pripoveduje zgodbo o kulturi inuitskih lovcev vzhodne Grenlandije, ki ji danes, po skoraj 4000 letih obstoja v neusmiljenem naravnem okolju, grozi izginotje.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.