Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 12:53).

Film in duševno zdravje

V šolskem letu 2024/2025 nadaljujemo s povezavo med filmsko umetnostjo in duševnim zdravjem. Dejavnosti za otroke, mlade in pedagoge potekajo v Kinodvoru in drugih kinematografih AKMS po vsej Sloveniji.

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Ogled filmov, gradiva, delavnice in primeri dobrih praks v evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Kovček Kinobalon

Kovček Kinobalon prinaša ščepec filmske magije v razred ali igralnico. Priložena so navodila za uporabo in ustvarjanje. Šolam in vrtcem je na voljo brezplačno.

Od knjige k filmu

Predstavljamo filme, ustvarjene po literarnih predlogah.

Kinobalon - MOL generacije

Sistematični program filmske vzgoje za predšolske otroke in učence osnovnih šol v Mestni občini Ljubljana

Filmi na temo trajnostnega razvoja

Ob evropskem tednu mobilnosti 2023 smo pripravili izbor filmov na temo trajnostnega razvoja. Filmi so primerni za vse starostne skupine učencev in dijakov.

Ogled filmov in pogovor o avtizmu z učenci in dijaki

Ob 2. aprilu, svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu, izpostavljamo tri kratke filme, ki so jih ustvarili člani Društva ASPI in Zavod Maja Weiss. Ob filmih lahko spregovorimo o raznolikih posebnostih, ki jih s seboj prinaša avtizem.

Filmska vzgoja v Art kino mreži Slovenije

Zbrali smo informacije, ki so vam v pomoč pri izvedbi filmskovzgojnih dejavnosti tudi v drugih krajih po Sloveniji. Kako izbrati film? Gradiva, ki so vam v pomoč. Pogovori in delavnice.