Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:30 (odpre se čez 04:38).
Zenit in Nočno življenje za dan Evrope

Zenit in Nočno življenje za dan Evrope

Ob dnevu Evrope si lahko od petka zvečer do nedelje zvečer ogledate štiri evropske filme, med njimi slovensko Nočno življenje Damjana Kozoleta in Zenit Daliborja Matanića.

Filmi so na ogled na spletni strani Motovile do nedelje, 10. maja do 20. ure, omogočajo pa ga Centri ustvarjalne Evrope iz Hrvaške, Estonije, Litve, Latvije in Slovenije.

Tako Zenit kot Nočno življenje smo v Kinodvoru predvajali takoj po zaključenih festivalih LIFFe leta 2015 oziroma 2016. Dalibor Matanić je v času festivala obiskal Kinodvor in skupaj z delom slovenske ekipe gledalcem predstavil svoj film.

Režiserja Damjana Kozoleta smo v Kinodvoru gostili že velikokrat, med drugim ob filmih Kustosova soba in Dolge počitnice, na zadnje pa letos januarja na premieri celovečerca Polsestra.

 

Zenit Zvizdan

Dalibor Matanić

Tri zgodbe o prepovedani ljubezni med hrvaškim fantom in srbskim dekletom, postavljene v tri zaporedna desetletja v sosednji vasi z dolgo zgodovino medetničnega sovraštva. Nagrada žirije v sekciji Posebni pogled v Cannesu.

petek, 20. 11. 2015

Pogovor z režiserjem Daliborjem Matanićem

Na projekciji filma Zenit nas je v okviru festivala LIFFe obiskal hrvaški režiser in s slovensko-hrvaško ekipo predstavil svoj film. Z njimi se je pogovarjal Toni Cahunek.

Nočno življenje Nočno življenje

Damjan Kozole

Damjan Kozole (Rezervni deli, Slovenka) poišče navdih v aferi, ki je pred leti polnila naslovnice slovenskih tabloidov, da bi povedal univerzalno zgodbo o vplivu medijev in javnega mnenja na naše življenje. Nagrada za najboljšo režijo v Karlovih Varih.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

1, 2, 3, Maček Muri! 1, 2, 3, Maček Muri!

Boris Dolenc, Jernej Žmitek

sobota, 08. 08. 2020 / 17:00 / Dvorana

Tri epizode iz miniserije Muri o dobro poznanih junakih iz knjige Kajetana Koviča.

Sibyl Sibyl

Justine Triet

sobota, 08. 08. 2020 / 18:45 / Dvorana

Sibyl, naveličana psihoterapevtka, se odloči posvetiti svoji prvi strasti: pisanju. Njena nova pacientka, obetavna igralka Margot, se izkaže za sila mikaven vir navdiha in mladenkina zgodba Sybil kmalu povsem prevzame. Medtem ko se vse bolj zapleta v igralkino burno življenje, na dan privrejo zakopani spomini in Sybil se mora soočiti s svojo preteklostjo.

Film pod zvezdami / Razprodano

Pod belimi pečinami Hope Gap

William Nicholson

sobota, 08. 08. 2020 / 21:30 / Ljubljanski grad

Globoko oseben film, v katerem režiser secira zakon lastnih staršev, je čustveno silovita, a tudi nežna in humorja polna zgodba o obžalovanju, napačnih odločitvah ter o tem, da nikoli ni prepozno za nov začetek.