Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:30 (odprto še 04:56, tel: 01 239 22 17).
Pravi človek za kapitalizem

Pravi človek za kapitalizem

Dokumentarec Dušana Moravca je film o umetniku besede in glasbeniku Damirju Avdiću.

Do 20. maja si ga lahko brezplačno ogledate v Bazi slovenskih filmov.

Damir Avdić je tudi avtor glasbe za več slovenskih filmov, med drugim za Archeo in Družinica režiserja Jana Cvitkovića ter Hči Camorre Siniše Gačića.

Polka film Polka film

Dušan Moravec

Dokumentarec prikazuje zgodbo slovenske glasbe v Ameriki, sledi dogodkom in ljudem, ki so in še vedno ustvarjajo to priljubljeno zvrst.

Tisoč ur bridkosti za eno uro veselja – Ivan Cankar Tisoč ur bridkosti za eno uro veselja – Ivan Cankar

Dušan Moravec

V filmu odkrivamo življenje in konec, nevreden velikega pisatelja, umetnika, Kurenta, Ivana Cankarja.

Archeo Archeo

Jan Cvitkovič

Archeo je potovanje treh ljudi in enega planeta. Potovanje drugega proti drugemu, potovanje v središče stvari. Vesna za najboljši film, najboljšo režijo in najboljšo fotografijo na portoroškem filmskem festivalu.

Družinica Družinica

Jan Cvitkovič

V državi, kjer socialna pomoč temelji na prihodkih izpred dveh let, je meja med normalnim družinskim življenjem in golo revščino zelo tanka. Družinica Jana Cvitkoviča (Kruh in mleko, Odgrobadogroba) je zgodba, ki se v Sloveniji dogaja tako rekoč vsak dan.

Hči Camorre Hči Camorre

Siniša Gačić

Slovensko-italijanski dokumentarec o zloglasni članici neapeljske mafije Cristini Pinto, znani tudi pod vzdevkom Nikita, ki se po prihodu iz zapora sooča z izzivi vsakdanjega življenja.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

Jadralke Maiden

Alex Holmes

ponedeljek, 01. 06. 2020 / 17:30 / Dvorana

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

To morajo biti nebesa It Must Be Heaven

Elia Suleiman

torek, 02. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Komedija zmešnjav, v kateri režiser potuje iz Palestine v Pariz in New York – a kamorkoli gre, povsod najde svojo domovino. Elia Suleiman (Božje posredovanje) je film opisal kot »burlesko, ki se napaja v svetu absurda«.

Parazit Gisaengchung

Bong Joon-ho

torek, 02. 06. 2020 / 20:00 / Dvorana

Film, ki ga režiser označuje za »komedijo brez klovnov, tragedijo brez negativcev«, je čudovito nepredvidljiva družinska tragikomedija o neizogibnem konfliktu med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo. Dobitnik zlate palme v Cannesu in štirih oskarjev, vključno za najboljši film.