Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:30 (odprto še 03:12, tel: 01 239 22 17).
Bergman: eno leto, eno življenje

Bergman: eno leto, eno življenje

Režiserka Jane Magnusson v dokumentarcu vzame pod drobnogled leto 1957, eno najbolj plodnih v življenju in ustvarjanju Ingmarja Bergmana, velikega švedskega cineasta. #FilmNaDan

Film je do ponedeljka, 1. junija, na ogled v arhivu RTV Slovenija na naslednji povezavi.

V letu 2018, ko smo praznovali 100-letnico rojstva Ingmarja Bergmana, smo avgusta v Letnem Kinodvoru na Kongresnem trgu predvajali Poletje z Moniko, ki velja za njegovo zgodnjo mojstrovino, septembra pa je v Slovenski kinoteki potekala retrospektiva Bergman 100!.

Bergman: eno leto, eno življenje Bergman - ett år, ett liv

Jane Magnusson

Režiserka Jane Magnusson (Trespassing Bergman) vzame pod drobnogled leto 1957, eno najbolj plodnih v življenju in ustvarjanju Ingmarja Bergmana, ter skozi arhivske posnetke in številne intervjuje z režiserjevimi sodelavci in sopotniki razgali resničnega moža za mitsko podobo filmskega velikana.

Poletje z Moniko Sommaren med Monika

Ingmar Bergman

Nadvse čutna in hkrati pretresljiva zgodba o mladi ljubezni, pritiskih spolnih vlog in stiski delavskega razreda v Stockholmu. S Harriet Andersson v prvi od mnogih Bergmanovih vlog in polna omamnih, atmosferičnih podob direktorja fotografije Gunnarja Fischerja velja za zgodnjo mojstrovino in enega najvplivnejših filmov velikega švedskega cineasta.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.