Danes je blagajna odprta od 14:15 do 20:30 (za danes zaprto).
Novi filmi v šolskem programu

Novi filmi v šolskem programu

Izbor kratkih slovenskih filmov s pogovori z avtorji, znanstveno-fantastična pustolovščina za ohranitev narave, srčna nogometna komedija in prikupno prismuknjeni kratki animirani filmi za najmlajše.

Izbor kratkih slovenskih filmov s pogovori z avtorji, filmi na temo trajnostnega razvoja, znanstveno-fantastična pustolovščina za ohranitev narave, srčna nogometna komedija in prikupno prismuknjeni kratki animirani filmi za najmlajše.

Raziščite Spletni šolski katalog in si oglejte nove filme na programu.

V pripravi so tudi pedagoška gradiva za nove filme. Gradivi Kapitanka Nova in Do zmage in naprej pa sta že končani.


Nazaj na Kinodvorov šolski program.

Kratkohlačniki: Za vogalom Kratkohlačniki: Za vogalom

Áron Horváth Botka, Martin Turk, Anton Martin Emeršič, Katarina Rešek, Urša Kos

Pet kratkih filmov slovenskih avtorjev in avtoric, ki sveže in pogumno odpirajo aktualne teme odraščanja: od medvrstniškega nasilja do našega odnosa do drugih in drugačnih ter humorne vinjete za zaključek.

Kapitanka Nova Captain Nova

Maurice Trouwborst

Vrtoglava znanstveno-fantastična pustolovščina, v kateri kapitanka Nova potuje nazaj v leto 2025, da bi preprečila nepovratni okoljski zlom.

Milosti polni Llenos de gracia

Roberto Bueso

Navdihujoč družinski film o nogometu, nunah in predrzno navihani enajsterici, poln humorja, topline in srčne predanosti.

Titina Titina

Kajsa Næss

Družinski pustolovski film o resnični psički Titini je zabavna in vznemirljiva zgodba o skoraj pozabljenem raziskovalnem popotovanju: osvajanju severnega tečaja s cepelinom leta 1926.

Živživalice 2 Animanimals 2

Julia Ocker

Sedem novih dogodivščin navihanih in igrivih živalic za najmlajše. Samo v programu Prvič v kino.

Do zmage in naprej Hækkum rána

Guðjón Ragnarsson

Navdihujoč dokumentarec o skupini deklic, ki trenirajo košarko pod vodstvom nekonvencionalnega trenerja, ki pred njih ves čas postavlja nove izzive. Skupaj dosegajo izvrstne rezultate in dekleta postajajo vse bolj samostojne, močne in pripravljene, da spremenijo svet. Toda ali je svet pripravljen nanje?

Filmi na temo trajnostnega razvoja

Ob evropskem tednu mobilnosti 2022 smo pripravili izbor filmov na temo trajnostnega razvoja. Filmi so primerni za vse starostne skupine učencev in dijakov.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.