Danes je blagajna odprta od 17:40 do 21:00 (odprto še 03:18, tel: 01 239 22 17).

Iver Splinter

Toby Wilkins / ZDA / 2008 / 82 min / angleščina

Briljantna, brezšivna kombinacija psihološkega trilerja, komorne drame, apokaliptične srhljivke in nadnaravne grozljivke, za katero se zdi, da je videla vse grozljivke in nato vse najbolj primarne strahove sešila skupaj: Stvor, Osmi potnik in Invazija tatov teles v enem zamahu!

Dekle iz soseščine The Girl Next Door

Gregory M. Wilson / ZDA / 2007 / 91 min / angleščina

Po resnični zgodbi(!) posneta srhljivka, umeščena v ameriško predmestje na videz idiličnih petdesetih, ki se lahko gleda kot raztezanje ekstremov trenutno popularnega torture-porn žanra (Žaga, Krvavi hostel), kot novodobna verzija Gospodarja muh ali pa kot prispodoba vzpona nasilnih ideologij, kjer stati ob strani pomeni biti kriv.

Snemaj! Snemaj! [Rec] 2

Jaume Balagueró, Paco Plaza / Španija / 2009 / 85 min / španščina

Eden redkih primerov, ko nadaljevanje doseže kvaliteto (beri: nivo srhljivosti in adrenalina) izvirnika; Snemaj! Snemaj! se s svojim predhodnikom ujema natanko tako, kot se dopolnjujeta legendarna prvi in drugi del Osmega potnika.

Vsi fantje so zatreskani v Mandy Lane All the Boys Love Mandy Lane

Jonathan Levine / ZDA / 2006 / 90 min / angleščina

Osvežujoče nepretenciozen prispevek v večno popularni žanr najstniške slasher grozljivke, ki prežvečene formule žanra vendarle uspe izrabiti sebi v prid, se ponaša z zapeljivo vizualno podobo in postreže z izobiljem golote in gorja, pa še kakšen nepričakovan preobrat se najde vmes.

Mutanti Mutants

David Morlet / Francija / 2009 / 95 min / francoščina

Eden Log Eden Log

Franck Vestiel / Francija / 2007 / 98 min / francoščina

Nadrealistična, vizualno osupljiva znanstveno fantastična srhljivka, ki se po svojem slogu in vsebini napaja pri bogati tradiciji francoskega fantastičnega stripa, brati pa jo je mogoče tudi kot alegorijo človekovega padca iz raja na zemljo. Primerno halucinanten zaključek maratona grozljivk, po katerem boste veseli, da je zunaj kinodvorane znova vzšlo sonce.