Danes je blagajna odprta od 17:00 do 21:00 (odpre se čez 12:13).

Snemaj! Snemaj! [Rec] 2

Jaume Balagueró, Paco Plaza / Španija / 2009 / 85 min / španščina

Eden redkih primerov, ko nadaljevanje doseže kvaliteto (beri: nivo srhljivosti in adrenalina) izvirnika; Snemaj! Snemaj! se s svojim predhodnikom ujema natanko tako, kot se dopolnjujeta legendarna prvi in drugi del Osmega potnika.

scenarij Jaume Balagueró, Paco Plaza, Manu Díez, fotografija Pablo Rosso, montaža David Gallart, produkcija Julio Fernández, igrajo Jonathan Mellor, Óscar Zafra, Ariel Casas, Alejandro Casaseca, Pablo Rosso, Pep Molina, Andrea Ros

IMDb Uradna stran

Nadaljevanje ene najboljših, najbolj srhljivih in najbolj uspešnih evropskih grozljivk zadnjih let, španskega filma Snemaj!, ki je v izvirni maniri ponarejenega dokumentarca poročal o izbruhu skrivnostne epidemije blaznosti in nasilja v neki barcelonski stanovanjski hiši. Drugi del – v režiji istih avtorjev – se prične natanko tam, kjer se je prvi končal: gledamo tako rekoč isti film, le da se zdaj v peklensko stavbo namesto nič hudega sluteče televizijske ekipe poda skupina do zob oboroženih specialcev. Vendar sta tudi njihova pripravljenost na najhujše in arzenal premalo, da bi se lahko kosala z apokalipso sestradanih živih mrličev, ki nanje prežijo v klavstrofobičnih hodnikih, kleteh in podstrešjih.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Orkester Orkester

Matevž Luzar

petek, 12. 08. 2022 / 18:00 / Dvorana

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …

Kinodvorišče / Novo na sporedu

Nak Nope

Jordan Peele

petek, 12. 08. 2022 / 21:00 / Kinodvorišče

»Kako se reče slabemu čudežu?« Jordan Peele, ki je s filmoma Zbeži! in Mi na novo definiral sodobno grozljivko, z nami deli svojo najnovejšo nočno moro: zgodbo o treh prebivalcih samotne soteske v notranjosti Kalifornije, ki so priča čudnemu in srhljivemu odkritju. Film se ponaša z režiserjevo značilno mešanico groze, humorja in provokativne družbene kritike.

Nelly Rapp: agentka za pošasti Nelly Rapp – Monsteragent

Amanda Adolfsson

sobota, 13. 08. 2022 / 16:30 / Dvorana

Družinski filmski potep k duhovom, vampirjem in volkodlakom.