Danes je blagajna odprta od 13:00 do 20:15 (odpre se čez 07:24).

Mutanti Mutants

David Morlet / Francija / 2009 / 95 min / francoščina

režija David Morlet, scenarij David Morlet, Louis-Paul Desanges, fotografija Nicolas Massart, produkcija Alain Benguigui, Thomas Verhaeghe, igrajo Hélène de Fougerolles, Francis Renaud, Dida Diafat, Marie-Sohna Conde, Nicolas Briançon, Luz Mandon, Driss Ramdi,

IMDb

Skrivnostni virus večino človeštva preobrazi v krvoločne kreature, ki hlepijo samo še po mesu in krvi redkih preživelih. Mlad par, Marco in Sonia, bežita pred podivjanimi hordami mutantov v upanju, da bosta zatočišče našla v lokalni vojaški bazi. Njuni načrti se žal izrodijo, ko tudi Marco med enim izmed napadov podleže infekciji. Sonia, za nameček še noseča, ostane razpeta med gonom po preživetju in ljubezenijo do očeta svojega otroka, ki zdaj naenkrat ni več človek.

Še en prispevek v priljubljeni žanr apokaliptične zombi grozljivke, oplemeniten s kinetičnim pristopom, značilnim za novi francoski žanr, in motivom nore ljubezni, prav tako tipično francoskim.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

torek, 06. 12. 2022 / 14:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Zločini prihodnosti Crimes of the Future

David Cronenberg

torek, 06. 12. 2022 / 17:00 / Dvorana

Zločini prihodnosti so futuristični film noir, s katerim se David Cronenberg vrača k svojim body horror koreninam, hkrati pa raziskuje teme umetnosti, tehnologije, evolucije in ekologije.

Razprodano

Dogodek L'événement

Audrey Diwan

torek, 06. 12. 2022 / 19:30 / Dvorana

Francija, 1963. Obetavna študentka Anne odkrije, da je noseča. Čeprav je splav zakonsko prepovedan, sklene ukrepati, saj hoče sama odločati o svojem telesu in svoji prihodnosti. A izpiti se bližajo, njen trebuh pa povečuje … Film, posnet po romanu Annie Ernaux, je osvojil zlatega leva v Benetkah in nagrado Kinotripove mladinske žirije na Liffu.