Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odpre se čez 11:14).
Nagrajenci zlatih globusov na Kinodvorovem sporedu!

Nagrajenci zlatih globusov na Kinodvorovem sporedu!

Podelili so zlate globuse 2024 – in kar nekaj nagrajenih filmov si lahko ogledate v Kinodvoru: Nesrečna bitja od 18. januarja, Anatomija padca – za zamudnike v nedeljo, 14. januarja, Morilci cvetne lune – dodatna projekcija filma v soboto, 13. januarja in Bartonova akademija – od 7. februarja.

Nesrečna bitja so dobila zlati globus za najboljši film v kategoriji muzikala ali komedije, zlati globus za najboljšo igralko v isti kategoriji pa je šel Emmi Stone, ki v filmu igra glavno vlogo.

Anatomija padca je prejela zlata globusa za najboljši tujejezični film in najboljši scenarij.

Tudi Morilci cvetne lune so slavili v kategoriji najboljše igralke, vendar za dramo – nagrada je šla Lily Gladstone.

Paul Giamatti, glavni igralec v filmu Bartonova akademija, ki na Kinodvorov spored prihaja februarja, pa je prejel nagrado za najboljšega igralca v muzikalu ali komediji. Nagrado za stransko igralko (prav tako v Bartonovi akademiji) je prejela Da’Vine Joy Randolph.

Seznam vseh nominirancev in zmagovalcev si lahko ogledate tukaj.

Nesrečna bitja Poor Things

Yorgos Lanthimos

Film Yorgosa Lanthimosa (Najljubša, Jastog) je zgodba o fantastični preobrazbi mladenke, ki se osvobojena predsodkov svojega časa zavzema za žensko enakost in svobodo. Satirična različica Frankensteina za 21. stoletje je režiserju prinesla zlatega leva na festivalu v Benetkah.

Anatomija padca Anatomie d’une chute

Justine Triet

Justine Triet (Sibyl) v razburljivi sodni drami secira razpad zakonske zveze. Film z izjemno Sandro Hüller v glavni vlogi je osvojil zlato palmo na zadnjem festivalu v Cannesu.

Morilci cvetne lune Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese

Film Martina Scorseseja je epska kriminalna saga o nizu umorov med pripadniki plemena Osage na začetku dvajsetega stoletja, prikazana skozi nenavadno romanco med belim prišlekom Ernestom Burkhartom in staroselko Mollie Kyle. 

Bartonova akademija The Holdovers

Alexander Payne

Alexander Payne dvajset let po Stranpoteh znova združi moči z igralcem Paulom Giamattijem, da bi nam povedal toplo in duhovito zgodbo o iskanju družine, varljivosti prvih vtisov ter tihih, vsakdanjih junaštvih, ki spreminjajo življenja.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.