Danes je blagajna odprta od 17:40 do 21:00 (odpre se čez 2 minuti).
KOYAA – Animirani junak na sceni!

KOYAA – Animirani junak na sceni!

Kako nastaja animirani film? Ogled razstave in delavnica ob ogledu animiranih filmov Koyaa.

Koyaa, junak istoimenske serije kratkih animiranih filmov, bo jeseni zapustil gorski vsakdan in obiskal Galerijo Kresija. S sabo bo pripeljal skrbno dodelane lutke, impresivno scenografijo in premnoge rekvizite. Preredko se zgodi, da lahko pokukamo v zakulisje najljubših filmov in zato animirani junak Koyaa vabi staro in mlado, da se mu pridruži na pravi pravcati filmski sceni ter ga spozna od glave do pet!

Predšolske in osnovnošolske skupine
bodo prejele pedagoška gradiva, s katerimi bodo raziskovale svet animiranega filma skozi scenaristično, likovno, tehnično, glasbeno in filmsko krajino. Razstava je svojevrstno doživetje, opremljeno z didaktičnimi nalogami in ugankami, ki bodo otroke spodbudile k razmišljanju in opazovanju, na koncu pa jih čaka prav poseben kotiček, kjer se bodo lahko tudi sami preizkusili kot animatorji.

Dijaki in študentje bodo imeli na voljo poglobljen vpogled v nastajanje lutkovnih animiranih filmov, od prvih osnutkov zgodb in orisov likovnih podob, izdelave lutk, scenografije in rekvizitov, dolgotrajnega procesa animacije, glasbenih kompozicij, postprodukcije slike in zvoka do distribucije filma. Vodstvo po razstavi jim bo razgrnilo številčno ekipo in z njo povezane poklice, ki stojijo izza kamere, ter jim odprlo možnosti za radovedna in resna strokovna vprašanja.

Ogled razstave v Galeriji Kresija je brezplačen.
Cena za vodeni ogled z dodatnimi gradivi (24 udeležencev oz. razred): je 80 € predšolske skupine (45 min), druge skupine 120 € (60 min). Prijava na kinobalon@kinodvor.org.

Program izvaja Zavod za film in avdiovizualno produkcijo ZVVIKS.

Fotografije

KOYAA in nagajivi predmeti KOYAA in nagajivi predmeti

Kolja Saksida

Serija sedmih animiranih filmov KOYAA in dokumentarni film Živjo, Koyaa!

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.