Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:25 (odpre se čez 36 minut).
Kinodvorov počitniški program

Kinodvorov počitniški program

Kinobalonov poletni počitniški program v Kinodvoru ponuja dve filmski delavnici, počitniški program za organizirane skupine med tednom dopoldan in dva programska sklopa ob vikendih: vsako soboto ponovitev najboljših filmov letošnje sezone in vsako nedeljo programski sklop Od knjige k filmu.

Letos praznuje 70 let knjižna zbirka Sinji galeb (Mladinska knjiga). Kinodvor je ob tej priložnosti pripravil program Od knjige k filmu. Vsako nedeljo popoldan med poletnimi počitnicami si bodo družine lahko ogledale izbrani film, ustvarjen po literarni predlogi. Program se začenja v nedeljo, 26. junija, s predvajanjem animiranega filma Mali princ, 3. julija pa bo na sporedu celovečerni igrani film Bela in Sebastijan. Oba filma sta narejena po knjižnih klasikah, ki sta izšli v zbirki Sinji galeb. Za družine zunaj Ljubljane je Kinodvor pripravil pakete filmov, ustvarjenih po knjižnih predlogah, tudi na spletnem Kinodvoru. Literarne predloge in DVD-ji filmov so na voljo tudi na izpostavljenih policah v enotah Mestne knjižnice Ljubljana.

S ponovitvijo najboljših filmov te sezone bomo postregli v Poletnem Kinobalonovem izboru, ki bo na sporedu vsako soboto popoldan. Program bomo začeli z junijsko uspešnico Poletje, ko sem se naučila leteti srbskega režiserja Radivoja Andrića. Z novimi prijatelji, simpatijami in dogodivščinami dobi Sofija sanjske počitnice, pa tudi veliko več od tega, kar si je lahko predstavljala. Poletna komedija je hkrati nežna zgodba o odraščanju in spravi. Ure projekcij bodo objavljene v tedenskem urniku.

Vsako leto se poletnega programa za organizirane počitniške skupine in za izven, ki poteka v Kinodvoru med tednom dopoldan, udeleži množica otrok. Letos jih pričakujemo prek 1000. Sodelujemo z Družinskim centrom Mala ulica, Zvezo prijateljev mladine, zavodom Dagiba, Plezalnim društvom Grif, društvom Slon, Društvom za kulturo inkluzije ter drugimi. Tudi druge počitniške organizacije so toplo vabljene k udeležbi.

Počitnice bomo začinili z dvema filmskima delavnicama. Prva delavnica, Animirano igrišče, je namenjena najmlajšim osnovnošolcem in je že razprodana. Nekaj prostih mest je še na delavnici Pozor, snemamo … videospot!, ki je namenjena starejšim osnovnošolcem.

Del programa za mlada občinstva je tudi Kinotrip – filmski program, ki ga za mlade ustvarjajo mladi. Med 4. in 15. julijem si bo že sedma generacija Kinotripovega filmskega kluba ogledala petnajst filmov z različnih koncev sveta in po svojem izboru oblikovala program 7. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip, ki bo nato potekal jeseni med 20. in 22. oktobrom.

Najobsežnejši program za mlada občinstva v Kinodvoru je celoletni Kinodvorov šolski program. Medtem ko so učenci in učitelji na zasluženih počitnicah, v Kinodvoru že pripravljamo filmskovzgojni program za vzgojno-izobraževalne ustanove za šolsko leto 2022/23. Avgusta bo izšel novi Katalog izbranih filmov in dodatnih filmskovzgojnih dejavnosti, ki ga prejmejo vsi vrtci, osnovne in srednje šole v Sloveniji. V katalogu objavljamo tudi podatke za stike z vsemi drugimi kinematografi v Art kino mreži Slovenije in deluje kot nacionalni pregled izbrane filmskovzgojne ponudbe. Če želite naročiti svoj brezplačni izvod kataloga, vas vabimo, da nam pišete na: solski@kinodvor.org.

Informacije za novinarje
Petra Slatinšek
, vodja programa za mlada občinstva
petra.slatinsek@kinodvor.org
T: 01 239 22 20
M: 030 324 063

Fotografije

Kinodvorov počitniški program
Kinodvorov počitniški program

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.