Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:30 (odpre se čez 04:47).
Kinodvor je utripal v ritmu mladinske filmske ustvarjalnosti

Kinodvor je utripal v ritmu mladinske filmske ustvarjalnosti

V mesecu aprilu in maju smo gostili zaključni prireditvi tekmovanj Slovenščina ima dolg jezik in Videomanija ter zaključno projekcijo Srednje šole za oblikovanje in fotografijo.

Videomanija 2023

torek, 25. aprila se je odvila projekcija letošnjih nominiranih filmov in svečana podelitev nagrad zmagovalcem.

Videomanija je festival mladinskega filma, ki se odvija vsako leto v mesecu maju na Vegovi Ljubljana in v Kinodvoru. Srednješolcem, ki ustvarjajo filme – sami doma ali pa v okviru obšolskih interesnih dejavnosti – festival zagotavlja prostor, da svoje stvaritve predstavijo vrstnikom in javnosti. Več o nagrajencih, dogodku in festivalu na spletni strani www.videomanija.org/.

Festival Videomanija organizira Elektrotehniško-računalniška strokovna šola in gimnazija Ljubljana – VEGOVA s podporo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Zavoda Republike Slovenije za šolstvo.

Zaključna projekcija video produkcije Srednje šole za oblikovanje in fotografijo

četrtek, 18. maja, so svoje filmske izdelke predstavili dijakinje in dijaki Srednje šole za oblikovanje in fotografijo. Ogledali smo si več kot deset filmov tretjih in četrtih letnikov.

Slovenščina ima dolg jezik

V petek, 26. maja so nagrade in priznanja prejeli sodelujoči na zadnjih dveh državnih tekmovanjih Slovenščina ima dolg jezik, Književnost na filmu. Tekmovanje je namenjeno osnovnošolcem in srednješolcem, ki s svojimi mentorji posnamejo kratke filme po literarnih predlogah, obravnavanih pri pouku slovenščine.

Organizator tekomovanja je Slavistično društvo Slovenije, več o tekmovanju na njihovi spletni strani – tukaj.


Iskrene čestitke vsem sodelujočim!

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.