Danes je blagajna odprta od 17:40 do 21:00 (odpre se čez 33 minut).
Na Filmu pod zvezdami razprodanih kar devet projekcij; prihaja Letni Kinodvor na Kongresnem trgu

Na Filmu pod zvezdami razprodanih kar devet projekcij; prihaja Letni Kinodvor na Kongresnem trgu

Film pod zvezdami, ki ga v Kinodvoru že vrsto let pripravljamo v sodelovanju z Ljubljanskim gradom, smo v soboto zaključili z razprodano Vikendovo predpremiero filma Yesterday. Grajsko dvorišče so gledalci popolnoma napolnili še neverjetnih osemkrat, tako da je letošnji obisk priljubljenega letnega kina presegel 16.000 obiskovalcev. V zadnjem poletnem mesecu s filmi na prostem nadaljujemo: že od jutri dalje bomo z večernimi projekcijami spet na našem Kinodvorišču na Kolodvorski, konec meseca pa se bomo z zdaj že tradicionalnim Letnim Kinodvorom na Kongresnem trgu s klasikami filmske komedije poslovili od poletnega kina.

S Filma pod zvezdami na Kinodvorišče v atriju Slovenskih železnic prihaja otvoritveni film letošnjega Cannesa Mrtvi ne umirajo Jima Jarmuscha, do zadnje projekcije v atriju Slovenskih železnic, ki bo na sporedu 18. avgusta, pa bosta na ogled še filma Zvesti moški Louisa Garrela in Bilo je nekoč … v Hollywoodu Quentina Tarantina.

Vhod na Kinodvorišče je skozi Dvorano Kinodvora, v primeru dežja pa je projekcija ob isti uri v Dvorani.

Letni Kinodvor na Kongresnem trgu, štiridnevna brezplačna prireditev, ki jo mestni kino pripravlja v poklon pomembnim obletnicam v zgodovini filma in mesta, bo v letu 2019 potekal od 26. do 29. avgusta.

V ponedeljek, 26. avgusta, bomo začeli z iskrivo mešanico politične satire in romantične komedije v režiji velikega mojstra klasičnega hollywoodskega filma, Ernsta Lubitscha. Ninočka, ki se ponaša s prvo komično vlogo Grete Garbo in tistim neponovljivim »Lubitschevim prijemom«, letos namreč praznuje 80. obletnico.

Z vrtoglavo in z barvami prežeto romantično komedijo Jeana Renoirja Eléna in možje, v kateri se čudovita Ingrid Bergman znajde v vrtincu ljubezenskih avantur in političnih intrig, bomo v torek, 27. avgusta, naredili uvod v jesensko retrospektivo Jeana Renoirja v Slovenski kinoteki.

Ob 60. obletnici »najbolj smešnega filma vseh časov«, mojstrovine Billyja Wilderja Nekateri so za vroče, se bomo v sredo, 28. avgusta, navduševali ob vrhunskih predstavah Tonyja Curtisa, Jacka Lemmona in neskončno očarljive Marilyn Monroe.

Letošnji program bomo v četrtek, 29. avgusta, zaključili z anarhično satiro na institucionalno religijo in hudomušno parodijo hollywoodskih bibličnih spektaklov Brianovo življenje. Film v režiji in izvedbi legendarne britanske komične zasedbe Monty Python letos praznuje 40. obletnico.

Projekcije Letnega Kinodvora na Kongresnem trgu so brezplačne, na sporedu so vsak dan ob 21. uri (tudi v primeru dežja). Predvajane so v izvornem jeziku s slovenskimi in angleškimi podnapisi.

Najlepše se vam zahvaljujemo za pozornost, ki jo namenjate našim programom. Veselimo se vaših objav in vas vabimo na filme!

Organizatorja Filma pod zvezdami sta Ljubljanski grad in Kinodvor ob podpori Mestne občine Ljubljana. Prikazani so bili filmi distributerjev Blitz Film & Video Distribution, Cinemania group, Con Film, Demiurg, Fivia, Karantanija Cinemas in BOFF.

Medijski partnerji projekta so Vikend, Hit radio Center, Europlakat, Media bus, The Slovenia Times, partnerji pa Peugeot, Slovenske železnice, Grem z vlakom, Europa Cinemas, Ljubljanska parkirišča in tržnice ter Tiskarna Januš.

Pri projektu Letni Kinodvor na Kongresnem trgu Kinodvor sodeluje s številnimi partnerji; med njimi so Mestna občina Ljubljana, Turizem Ljubljana, Zavarovalnica Triglav, Veleposlaništvo Združenih držav Amerike, Slovenska kinoteka, Val 202 in drugi.

Ninočka Ninotchka

Ernst Lubitsch

Iskriva mešanica politične satire in romantične komedije v režiji velikega mojstra sproščene sofisticiranosti in klasičnega hollywoodskega filma, Ernsta Lubitscha. Ninočka, ki jo podpiše scenaristični tandem Charles Brackett in Billy Wilder, se ponaša s prvo komično vlogo Grete Garbo in tistim neponovljivim »Lubitschevim prijemom«.

Eléna in možje Eléna et les Hommes

Jean Renoir

Vrtoglava in z barvami prežeta romantična komedija Jeana Renoirja prikaže findesieclovski Pariz, kjer se čudovita Ingrid Bergman znajde v vrtincu ljubezenskih avantur in političnih intrig.

Nekateri so za vroče Some Like It Hot

Billy Wilder

Huronsko smešna in pikantno začinjena mojstrovina Billyja Wilderja z vrhunskimi predstavami Tonyja Curtisa, Jacka Lemmona in neskončno očarljive Marilyn Monroe. Z nenehnim nizom komičnih pripetljajev in dovtipov, ki švigajo kot za stavo, si je upravičeno prislužila naziv najbolj smešnega filma vseh časov po mnenju Ameriškega filmskega inštituta.

Brianovo življenje Monty Python's Life of Brian

Terry Jones

Anarhična satira na institucionalno religijo in hudomušna parodija hollywoodskih bibličnih spektaklov v režiji in izvedbi legendarne britanske komične zasedbe Monty Python je ob nastanku sprožala burne kontroverze, a upravičeno zaslovela kot ena najbolj smešnih in predrznih filmskih komedij vseh časov.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.