Moj brat lovi dinozavre Mio Fratello Rincorre i Dinosauri

Stefano Cipani / Italija, Španija / 2019 / 101 min / podnapisi, italijanščina / 12+

Ganljiv, a humoren film o najstniških tegobah ter sprejemanju drugačnega in lastnega. Predvsem pa o nujnosti, da v tem vztrajamo iskreno. Evropska nagrada mladega filmskega občinstva 2020.

režija Stefano Cipani, scenarij Fabio Bonifacci po istoimenski knjigi Giacoma Mayyariola, fotografija Sergi Bartrolí, montaža Massiomo Quaglia, glasba Lucas Vidali, produkcija Isabella Cocuzza, Antonia Nava, Arturo Paglia , igrajo Alessandro Gassmann, Isabella Ragonese, Rossy de Palma, Francesco Gheghi, Gea Dall'Orto, Maria Vittoria Dallasta, Lorenzo Sisto idr., distribucija Demiurg

festivali, nagrade EFA - Evropska nagrada mladega filmskega občinstva 2020

IMDb

zgodba
Jack živi v glasni in srčni družini, z dvema starejšima sestrama in mlajšim bratom Giòm, ki ima Downov sindrom. Kot otrok je Jack verjel, da ima Gio prav posebne moči, tako kot super junaki v stripih. Šele kasneje je spoznal, da so bratove moči drugačne narave. Ko začne Jack obiskovati gimnazijo, se njegov svet obrne na glavo: predvsem ko se noro zatreska v novo sošolko, družbeno aktivistko Arianno. Jack se na vso moč trudi, da bi ji ugajal. V hipu povsem spremeni slog oblačenja, zamenja krog prijateljev in celo bratec Giò postane sramotna nadloga! Jack ga na vse načine in do skrajnosti zanika. A čaka ga še težje spoznanje: če nismo sami pripravljeni sprejemati sebe, to težko pričakujemo od drugih.

Ganljiv, a humoren film, posnet po istoimenski knjižni predlogi Giacoma Mazzariola, je mlado evropsko občinstvo iz 32 držav nagradilo s priznanjem EFA za najboljši film. O najstniških tegobah ter sprejemanju drugačnega in lastnega. Predvsem pa o nujnosti, da v tem vztrajamo iskreno.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno