Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 05:29).

Projekcije filma

sreda, 04. 09. 2024 / 20:30 / Dvorana

Premiera

Asset 1

Jutri je še en dan C'è ancora domani

Paola Cortellesi / Italija / 2023 / 118 min / italijanščina

Projekcije filma

sreda, 04. 09. 2024 / 20:30 / Dvorana

Premiera

Asset 1
Komična drama, navdihnjena z italijanskim neorealizmom, je osvojila srca gledalcev in v domači Italiji po gledanosti prehitela celo Barbie.

igrata Paola Cortellesi, Valerio Mastandrea

IMDb

Delia je žena in mati treh otrok v povojnem Rimu. Kadar ne gospodinji nasilnemu možu in ne skrbi za sitnega tasta, hiti med priložnostnimi deli. Edino uteho ji prinašata klepet s prijateljico in hčerina zaroka s prijetnim mladeničem iz premožne družine. Svojo usodo sprejema brez pritoževanja – dokler nekega dne ne prispe skrivnostno pismo …

četrtek, 27. 06. 2024

Prihaja Film pod zvezdami 2024

S še zadnjimi filmskimi projekcijami se počasi poslavljamo od Kinodvorišča, letnega kina v atriju Slovenskih železnic, in že pogledujemo proti Grajskemu griču, na katerem bo od 11. julija do 3. avgusta potekal tradicionalni Film pod zvezdami. V letnem kinu, ki ga vrsto let pripravljamo v sodelovanju z Ljubljanskim gradom, bo na enem najlepših prizorišč za kino na prostem na ogled 24 filmskih projekcij. Spored sestavlja izbor odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, ki jih bomo prepletli s šestimi premierami oziroma predpremierami; med njimi bosta tudi slovenski film in slovenska manjšinska koprodukcija.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

četrtek, 25. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

četrtek, 25. 07. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Caravaggieva senca L’ombra di Caravaggio

Michele Placido

četrtek, 25. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Uporniški in nemiren, pobožen in razuzdan, neodvisen in transgresiven: Caravaggio, kakršnega razkrije Michele Placido, je prekleti umetnik izjemnega talenta; rock zvezda daleč pred svojim časom; upornik brez razloga, ki se mora soočiti s posledicami lahkomiselnega življenja.