Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:00 (za danes zaprto).
Film pod zvezdami zaključen, s filmi spet na Kinodvorišču

Film pod zvezdami zaključen, s filmi spet na Kinodvorišču

S predpremiero filma Nak se je zaključil letošnji Film pod zvezdami, na katerem smo našteli prek 15.500 gledalcev! Z večernimi projekcijami smo ponovno na Kinodvorišču v atriju Slovenskih železnic: prvi je na vrsti glasbeni dokumentarec S cumbio naokrog iz cikla Druga godba v Kinodvoru, potem pa do sobote še Orkester, Nak in Elvis.

Na letošnjem Filmu pod zvezdami, ki smo ga že 14. leto pripravili z Ljubljanskim gradom, sta odpadli le dve projekciji, štiri – Elvis, Prasica, slabšalno ime za žensko, Dobri šef in Hiša Gucci pa so bile razprodane.

Vse predpremierne naslove, razen Dobrega šefa, ki na spored prihaja 17. avgusta, lahko že ujamete na našem rednem sporedu, v terminih za zamudnike pa razprodano Prasico, slabšalno ime za žensko v nedeljo, 4. septembra ter odpadli Vzporedni materi v nedeljo, 11. septembra.

Elvis Elvis

Baz Luhrmann

Elvisova življenjska zgodba je drama filmskih razsežnosti, ki kar kliče po velikem platnu! Epski spektakel Baza Luhrmanna (Veliki Gatsby) zvezdnikovo zgodbo prikazuje skozi prizmo njegovega zapletenega odnosa s skrivnostnim menedžerjem, »polkovnikom« Tomom Parkerjem. Njuno razmerje spremljamo v obdobju dvajsetih let, medtem ko Amerika doživlja velike družbeno-kulturne pretrese in izgublja svojo nedolžnost. Film je svetovno premiero doživel na zadnjem festivalu v Cannesu.

Orkester Orkester

Matevž Luzar

Matevž Luzar (Srečen za umret) nas v svojem novem filmu popelje na veseljaško gostovanje pihalnega orkestra v tujino. Skozi razigrane in včasih že razgrajaške prigode se izrisujejo majhne in velike usode posameznih članov in njihovih družin.

Nak Nope

Jordan Peele

»Kako se reče slabemu čudežu?« Brat in sestra na nebu nad svojim rančem opazita skrivnosten fenomen. Odločita se, da ga bosta ujela s kamero in obogatela … Jordan Peele, ki je s filmoma Zbeži! in Mi na novo definiral sodobno grozljivko, se vrača s svojo značilno mešanico groze, humorja in provokativne družbene kritike. Nak se je znašel na vrhu lestvic najboljših filmov leta po izboru revij, kot sta Cahiers du Cinéma in Sight & Sound.

Dobri šef El buen patrón

Fernando León de Aranoa

Javier Bardem blesti kot »dobri šef« v trpki, a nadvse zabavni tovarniški satiri o sodobnih delovnih razmerjih. Šest nagrad goya, med njimi za najboljšega igralca, režijo in film.

Prasica, slabšalni izraz za žensko Prasica, slabšalni izraz za žensko

Tijana Zinajić

Alter komedija o obdobju življenja, ko se preprosto zatakneš in ne veš, kako naprej. Filmski prvenec Tijane Zinajić je s Festivala slovenskega filma odnesel kar sedem vesen, tudi za najboljši celovečerec in najboljši film po izboru občinstva.

Vzporedni materi Madres paralelas

Pedro Almodóvar

Zgodba o dveh zelo različnih ženskah, ki se srečata v bolnišnici, kamor prideta rodit, ter nepričakovanih zapletih, ki sledijo. Najnovejši film Pedra Almodóvarja je odprl Beneški filmski festival in Penélope Cruz prinesel tamkajšnjo nagrado za najboljšo igralko.

S cumbio naokrog Cumbia que te vas de ronda

Pablo Ignacio Coronel

Dokumentarec se odpravi na živahno glasbeno popotovanje po Latinski Ameriki, Evropi in Aziji, da bi odkril izvor, sedanjost in prihodnost ritma, ki navdušuje vse generacije in družbene razrede.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.