Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odprto še 23 minut, tel: 01 239 22 17).

Nak Nope

Jordan Peele / ZDA / 2022 / 131 min / angleščina

»Kako se reče slabemu čudežu?« Brat in sestra na nebu nad svojim rančem opazita skrivnosten fenomen. Odločita se, da ga bosta ujela s kamero in obogatela ... Jordan Peele, ki je s filmoma Zbeži! in Mi na novo definiral sodobno grozljivko, se vrača s svojo značilno mešanico groze, humorja in provokativne družbene kritike. Nak se je znašel na vrhu lestvic najboljših filmov leta po izboru revij, kot sta Cahiers du Cinéma in Sight & Sound.

igrajo Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun, Michael Wincott, Brandon Perea, distribucija Karantanija cinemas

IMDb

Fotografije

kritike
»Če hočete videti, kaj bi se zgodilo, če Bližnjih srečanj tretje vrste ne bi režiral Steven Spielberg, temveč M. Night Shyamalan, potem si poglejte Nak, bližnje srečanje z novo intergalaktično – neznano letečo – vrsto. /…/ Peele /…/ je dovolj luciden in cinefilski, da vse /…/ metafore, ironije, napetosti, dvoumnosti in cone somraka poravna v popolni vihar filmske imaginacije. /…/ če bi vedeli, metafora česa je ta ‘zver’, ne bi potrebovali filma. ZELO ZA«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

»Lepota filma Nak se morda skriva v načinu, kako kot nekakšna veličastna sfinga pogoltne vse – herzogovsko romantiko, shyamalanovsko črno magijo in spielbergovsko epskost –, ne da bi pri tem izgubil ravnovesje med grozo in očaranostjo, med primitivno misterioznostjo in avantgardno omamo; kombinacijo, iz katere izvira vsa njegova osupljiva čudaškost.«
– Vincent Malausa, Cahiers du Cinéma

»Film leta, ki razpre žanr in pretrese, izpostavi ter postavi obrazce skozi perspektivo drugosti. Dokaz, da je filmski jezik pod pravo taktirko neskončno prožen. Film nikoli ne umre, le rodi se v drugi koži.«
– Anja Banko, Najboljši filmi leta 2022, Ekran

»Leto 2022 ni bilo najboljše za filmske blockbusterje, zato vsa čast temu ekscentričnemu, navdušujočemu, posebnih učinkov polnemu čudu, ki triler o invaziji vesoljcev v slogu Cone somraka obrne v priliko o etiki ustvarjanja podob v 21. stoletju.«
– David Jenkins, Najboljši filmi leta 2022, Little White Lies

torek, 09. 08. 2022

Film pod zvezdami zaključen, s filmi spet na Kinodvorišču

S predpremiero filma Nak se je zaključil letošnji Film pod zvezdami, na katerem smo našteli prek 15.500 gledalcev! Z večernimi projekcijami smo ponovno na Kinodvorišču v atriju Slovenskih železnic: prvi je na vrsti glasbeni dokumentarec S cumbio naokrog iz cikla Druga godba v Kinodvoru, potem pa do sobote še Orkester, Nak in Elvis.

četrtek, 30. 06. 2022

Film pod zvezdami 2022

Poleti na Ljubljanskem gradu zasijejo tudi filmske zvezde. V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad je Kinodvor znova pripravil izbor nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki bodo od 14. julija do 6. avgusta na ogled v letnem kinu pod zvezdami. Na Grajskem dvorišču bodo prvo projekcijo na slovenskih platnih letos doživele štiri filmske delikatese.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Varuhi formule Čuvari formule

Dragan Bjelogrlić

sobota, 13. 07. 2024 / 21:30 / Ljubljanski grad

Film Dragana Bjelogrlića, navdihnjen z zamolčanim jedrskim incidentom v Jugoslaviji, je prejel nagrado kritikov revije Variety na svetovni premieri v Locarnu ter nagrado občinstva na festivalu v Sarajevu. Otvoritveni film Liffa.

Dancing Queen Dancing Queen

Aurora Gossé

nedelja, 14. 07. 2024 / 16:45 / Dvorana

Mina se noro zaljubi v slavnega plesalca in začne plesati. Ganljiv družinski plesni film o sledenju lastnim sanjam, o izvirnosti namesto popolnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 14. 07. 2024 / 17:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.