Danes je blagajna odprta od 15:00 do 19:00 (odpre se čez 02:33).
Divji ritmi prve ljubezni in prestopanje v svet odraslosti

Divji ritmi prve ljubezni in prestopanje v svet odraslosti

Filme si lahko ogledate na rednem sporedu prvega in drugega programa TV Slovenija.

Izpostavljamo: v tednu do nedelje, 19. aprila, si na prvem in drugem programu TV Slovenija lahko ogledate otroške in mladinske filme, ki smo jih predvajali tudi v Kinobalonovem in rednem programu Kinodvora. Filmi so nekaj dni po prvem predvajanju dostopni tudi v arhivu spletnega portala MMC.

Ob določenih naslovih so vam na voljo tudi Kinobalonova gradiva za učitelje in starše.

Utrip ljubezni 14+

Na programu TV Slovenija 2 v soboto, 18. aprila ob 13:30.
Dodatna gradiva: pedagoško gradivo
Več o filmu >>

Ne bom več luzerka 15+

Na programu TV Slovenija 1 v sredo, 15. aprila ob 20:05. V spletnem arhivu MMC pa na voljo še do torka, 21. aprila.
Dodatna gradiva: pedagoško gradivo
Več o filmu >>

*Vabljeni, da si ogledate tudi pogovor članic in članov Kinotripovega filmskega kluba z režiserko Uršo Menart in Teo Jarc, predsednico Sindikata Mladi plus.

***

Na spletni strani Baza slovenskih filmov si lahko do vključno nedelje, 19. aprila, ogledate dokumentarni prvenec režiserke filma Ne bom več luzerka Urše Menart z naslovom Nekoč je bila dežela pridnih (2012). Za ogled kliknite TUKAJ.

Ne bom več luzerka Ne bom več luzerka

Urša Menart

Ko se devetindvajsetletna diplomantka umetnostne zgodovine brez denarja, dela in družbe znajde na kavču svojih staršev, ugotovi, da bo odrasti težje, kot je pričakovala.

Nekoč je bila dežela pridnih Nekoč je bila dežela pridnih

Urša Menart

V obdobju 1977–1991 se je tako v slovenskem kot v jugoslovanskem prostoru izoblikovala podoba Slovenije kot zelene, demilitarizirane in miroljubne dežele pridnih ljudi, v kateri je drugačnost ne le dovoljena, ampak tudi zaželena. Dokumentarni film Nekoč je bila dežela pridnih na duhovit način pripoveduje zgodbo o tem, kako je s pomočjo umetnosti, pop kulture in oglaševanja nastajala ta specifična podoba Slovenije, hkrati pa dokumentira spremembe, ki so v zadnjem času pripeljale do povsem drugačnega razumevanja narodne identitete.

Kakovostni filmi za otroke in mlade na spletu

Za vas smo pripravili seznam brezplačno dostopnih kakovostnih filmov za različne starostne skupine, ki so se predvajali tudi na našem programu. Za prosti čas in šolanje na domu, z dodatnimi gradivi!

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

Kolonija: mularija Une colonie

Geneviève Dulude-De Celles

nedelja, 07. 06. 2020 / 16:00 / Dvorana

Film estetsko in poetično prikaže čustva v obdobju zgodnjega najstniškega iskanja avtentičnosti in je hkrati posvetilo sestrski ljubezni. Glavna nagrada mladinske žirije na Berlinalu 2019.

Deževen dan v New Yorku A Rainy Day in New York

Woody Allen

nedelja, 07. 06. 2020 / 19:00 / Dvorana

Par načrtuje romantični vikend na Manhattnu, a njuni načrti se podrejo tako hitro, kot sonce prekrijejo oblaki. Kmalu se ločita in znajdeta vsak v svojem v vrtincu naključnih srečanj in komičnih dogodivščin.

Prekla Dilda

Kantemir Balagov

ponedeljek, 08. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Pretresljiva in čudovito posneta zgodba o dveh mladih ženskah, ki iščeta smisel in upanje v ruševinah povojnega Leningrada.