Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 13:05).
8. filmski festival Kinotrip za šole

8. filmski festival Kinotrip za šole

Srednje šole vabljene na 8. filmski festival Kinotrip, ki omogoča ogled kakovostnih filmov po izboru mladih. Filmi so na voljo za ogled med 19. in 21. oktobrom v Kinodvoru.

Vse Kinotripove projekcije bodo pospremljene z uvodom, ki ga bodo izvedli mladi programski sodelavci festivala. Številni filmi so pri nas na ogled samo v času festivala.

Šole se lahko odločijo za šolske projekcije, ki so 19. in 20. oktobra v dopoldanskem času (ura po dogovoru), ali pa obisk redne popoldanske festivalske projekcije v teh dveh dneh (spored bo objavljen 28. septembra). Cena vstopnice na šolskih projekcijah je 3,2 € na dijaka, na rednih projekcijah pa po rednem ceniku vstopnic (3 €).


Celoten program festivala Kinotrip je objavljen – tukaj. 


ZA ŠOLE IZPOSTAVLJAMO:

Kolibriji
Silvia Del Carmen Castaños, Estefanía Contreras, Miguel Drake-McLaughlin, ZDA, 2023
Šolska projekcija: četrtek, 19. 10. ob 10:00 (uro lahko prilagodimo vašim potrebam)
Redna projekcija: četrtek, 19. 10. ob 19:30 (samo za manjše skupine)

Dokumentarni film, ki skozi osebno izpoved dveh mladih deklet raziskuje teme migracij, aktivizma, ženskih pravic in pravega prijateljstva, ki ju kot topla odeja objema sredi svežih poletnih noči. Mavrično-bleščeč in navdihujoč film odkriva možnosti boljšega sveta, če se zanj potrudimo s skupnimi močmi. Več o filmu »

Po obeh projekcijah sledi pogovor z mlado so-režiserko filma Diane Ng. Z njo se bomo pogovarjali o temah, ki jih film obravnava, pa tudi o možnostih, ki jih imajo mladi, da posnamejo svoj filmski prvenec.

Robotove sanje
Pablo Berger, Španija/Francija, 2023
Šolska projekcija: petek, 20. oktobra ob 10:00 (uro lahko prilagodimo vašim potrebam) ali datum in ura po vaši izbiri
Redna projekcija: sobota, 21. oktobra ob 10:00 (samo za manjše skupine)

Barvita animirana zgodba o pomenu prijateljstva, osamljenosti in povezanosti, srčnosti in krhkosti odnosov, o življenjskih srečanjih in razhodih. Več o filmu »

vtisi mlade programske ekipe Kinotripa
»Med gledanjem filma sem občudovala izjemne vizualne podrobnosti in se smejala čudaškim vragolijam glavnih likov … vse do nepričakovanega konca zgodbe. Ta film na ljubeče-žalosten način seže do univerzalnega: naša čustva bodo vedno zapletena, naše izkušnje bodo vedno pustile za sabo svoj pečat.«
– Sofiia Rypalenko, članica 8. generacije Kinotripa

Žival 
Cyril Dion, Francija, 2021
Šolska projekcija: datum in ura po vaši izbiri
Redna projekcija: petek, 20. oktobra ob 16:00 (samo za manjše skupine)

Mlada aktivista, zaskrbljena za usodo planeta, obiskujeta ljudi, ki raziskujejo rešitve za okoljske probleme. Več o filmu.

vtisi mlade programske ekipe Kinotripa
»Čeprav je bilo posnetih že mnogo dokumentarcev o podnebnih spremembah, se mi je zdel Žival nekaj drugačnega od drugih. Redko kdaj smo mladi izpostavljeni v dokumentarcih in njun pogled na svet je bil nekaj novega in dobrodošlega. A v filmu je predstavljenih tudi mnogo drugih oseb, v drugačnih situacijah, z drugačnimi pogledi. Mislim, da film dobro prikaže kompleksnost nekaterih težav in da za njih ni enostavnih rešitev.«
– Anaïs Vrtunski, članica 8. generacije Kinotrip

»Film se me je dotaknil, predvsem s svojo zrelostjo, ki izhaja iz optimizma, s katerim se loti problematike soobstoja ljudi in živali. Kot omeni režiser, so podnebni dokumentarci pogosto depresivni in moreči, kar v gledalcu lahko pusti občutek brezupa, Žival pa mi je dal zagon, s kom lahko govorim, kje lahko pomagam? Kakšni protesti, kakšne peticije, kakšen način proizvodnje lahko podprem.«
– Lara Matos, članica 8. generacije Kinotrip

Kolibriji Hummingbirds

Silvia Del Carmen Castaños, Estefanía Contreras, Miguel Drake-McLaughlin, Diane Ng

Mavrično-bleščeč in navdihujoč film, ki odkriva možnosti boljšega sveta, če se zanj potrudimo s skupnimi močmi. Nagrada žirije za najboljši film na Berlinalu v sekciji Generation 14plus.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Žival Animal

Cyril Dion

Bella in Vipulan potujeta na srečanja z znanstveniki in aktivisti po vsem svetu ter iščeta drugačen način sobivanja z drugimi vrstami – ne več kot plenilci, ampak kot sostanovalci na našem planetu. 

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.