Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odprto še 1 uro, tel: 01 239 22 17).
Kinotripov nagradni natečaj Moj pogled

Kinotripov nagradni natečaj Moj pogled

Ustvari kratek video, vanj ujemi svoj pogled na film ali kino in se poteguj za tablico Lenovo! K sodelovanju vabimo mlade med 15. in 19. letom. Rok za oddajo kratkih filmov je podaljšan do 1. marca!

Kaj ti pomeni film?
Kaj je tako posebnega v filmskih zgodbah?
Je kino morda tvoj najljubši kraj?
Kaj je v njem najbolj čarobno?

Ustvari kratek video in v njem predstavi, kaj tebi pomeni film ali kino!

Video je lahko le o filmu ali le o kinu ali kar obojem. Prav tako ni važno, kakšne zvrsti ali žanra je. Lahko je zabaven ali resen, poetičen, brez besed, igran ali animiran, barven ali črno-bel. Posnameš ga lahko le ti ali s skupino prijateljev. Važno je le, da je dolg od 30 do 60 sekund in čim bolj domiseln. Ob tem priporočamo, da je posnet v razmerju 16:9 (ležeče) in v HD kvaliteti oziroma podobno visoki ločljivosti. Vendar, prav nič narobe, če ni.

Sodeluješ lahko do 1. marca, in sicer tako, da izpolniš spletno prijavnico in svoj video oddaš:

  • preko We-transferja na e-mail naslov kinotrip@kinodvor.org ali
  • na elektronskem nosilcu s priporočeno pošto na naslov:
    Javni zavod Kindovor
    Kolodvorska 13, 1000 Ljubljana
    s pripisom: »Za nagradni natečaj Moj pogled«.

 

Izbor in nagrade

Vse prispele videe si bo najprej ogledala mladinska žirija, ki jo sestavljajo člani 3. Kinotripovega kluba. Ti bodo izbrali do osem videov, ki se bodo predvajali kot uradni napovedniki 3. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip.

Izbranih osem videov si bo ogledala tudi strokovna žirija in med njimi izbrala zmagovalca, ki bo prejel tablico Lenovo TAB 4, ki jo poklanja podjetje Hestia pro!

Žirija bo podelila tudi dve posebni priznanji, nagrada za to pa je enoletna članarina v Klubu Kinodvora.

Avtorji videov, ki bodo izbrani kot napovedniki za 3. filmski festival Kinotrip, bodo o izboru obveščeni preko e-pošte do 15. marca. Avtorji videov, ki bodo prejeli nagrado oziroma priznanje, bodo o prejemu teh obveščeni do 23. marca prav tako preko e-pošte. Vse nagrade pa bodo podeljene na zaključni festivalski prireditvi, ki bo v soboto, 31. marca v Kindovoru.

 

Pravila natečaja

Preden se lotiš snemanja in izpolnjevanja prijavnice si preberi podrobnejša pravila sodelovanja na Kinotripovem nagradnem natečaju Moj pogled. Objavili pa smo tudi dopolnitev pravil s podaljšanjem prijavnega roka.

 

Več informacij

Za vsa dodatna vprašanja in informacije smo ti na voljo na e-naslovu kinotrip@kindovor.org.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

Druga stran upanja Toivon tuolla puolen

Aki Kaurismäki

nedelja, 18. 02. 2018 / 19:00 / Dvorana

Finski velemojster absurdnega humorja Aki Kaurismäki (Le Havre) z zgodbo o nepričakovanem prijateljstvu med sirskim beguncem in finskim gostincem zada še en duhovit udarec neusmiljeni birokraciji, s katero sodobna Evropa sprejema prosilce za azil. Srebrni medved za najboljšo režijo na Berlinalu.

Demokracija Democracy – Im Rausch der Daten

David Bernet

nedelja, 18. 02. 2018 / 20:00 / Mala dvorana

Kako evropske državljane zaščititi pred zlorabo njihovih osebnih podatkov v komercialne namene? Demokracija nas popelje v zakulisje evropskega zakonodajnega postopka: od prvega osnutka, preko rekordnih (skoraj štiri tisoč!) predlaganih sprememb, pa vse do novega zakona o varstvu podatkov.

Trije plakati pred mestom Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Martin McDonagh

nedelja, 18. 02. 2018 / 21:00 / Dvorana

Irski režiser Martin McDonagh (Morilca na kolektivca) s kot oglje črno tragikomedijo in veličastno Frances McDormand v glavni vlogi zaorje v drobovje “small-town” Amerike. Najboljši scenarij v Benetkah, štiri nagrade zlati globus in sedem nominacij za oskarja.