Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:00 (za danes zaprto).
3. filmski festival Kinotrip začenjamo z neverjetnim potovanjem Parvane

3. filmski festival Kinotrip začenjamo z neverjetnim potovanjem Parvane

Mladi so za uradni začetek letošnjega festivala Kinotrip izbrali slikovit animirani film Parvana – zgodba o neverjetnem potovanju. Otvoritev festivala bo v sredo, 28. marca, ob 19.30.

Parvana – zgodba o neverjetnem potovanju je animirani celovečerec režiserke Nore Twomey, ki na platno izriše nepozabno zgodbo o velikem pogumu in izjemni moči domišljije. Film je nastal pod okriljem priznanega irskega studia Cartoon Saloon (Skrivnost iz KellsaPesem morja) in je letošnji nominiranec za oskarja za najboljši animirani film.

V filmu skozi oči pogumne deklice Parvane spoznamo svet, kjer svoboda in varnost nista več samoumevni. Ko očeta zaprejo talibani, mora Parvana poskrbeti za preživetje družine in preoblečena v dečka se poda na nemirne ulice Afganistana. S svobodo, ki jo prinaša nova preobleka, pa prihajajo številne nevarnosti, s katerimi se srečuje, medtem ko skuša rešiti očeta. Film je nastal na podlagi nagrajenega romana kanadske pisateljice Deborah Ellis The Breadwinner.

Otvoritveni projekciji sledi pogovor z režiserko Noro Twomey preko Skypa!

Celoten program festivala bomo razkrili v četrtek, 15. marca, ko se začne tudi prodaja vstopnic – toplo vabljeni k spremljanju programa in obisku.

Film Parvana – zgodba o neverjetnem potovanju na festival Kinotrip prihaja s podporo Veleposlaništva Irske.

ponedeljek, 26. 02. 2018

Vstopnice za 3. filmski festival Kinotrip

Vstopnice za festivalske projekcije so že na prodaj.

3. mednarodni filmski festival Kinotrip

Štirje dnevi, osem celovečernih filmov, en program kratkih in cel kup spremljevalnih dogodkov. Za različne filmske značaje ~ različni filmski žanri in zvrsti, vsi po izboru mladih. Od 28. do 31. marca!

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.