Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odprto še 03:11, tel: 01 239 22 17).
Zaključili Letni kino na Kongresnem trgu, podaljšujemo Kinodvorišče in program Filma pod zvezdami 2014

Zaključili Letni kino na Kongresnem trgu, podaljšujemo Kinodvorišče in program Filma pod zvezdami 2014

Kinodvor je v prazničnem Letu kina mestnim prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane pričaral novo zgodbo pod zvezdami – Letni kino na Kongresnem trgu, kjer smo se z brezplačnimi filmskimi klasikami na velikem platnu pred pročeljem Slovenske filharmonije, nekoč elitnega kina Matica, v treh zaporednih večerih poklonili trem posebnim priložnostim: 25. junija 100-letnici ‘potepuha’ Charlieja Chaplina s Cirkusom, 26. junija ob 2000-letnici Emone z epom Ben-Hur in 27. junija ob 90-letnici Kinodvora še z muzikalom Moje pesmi, moje sanje, ki se ponaša z enim najboljših obiskov v zgodovini ljubljanske kinematografije.

Že prvi dan je publika pred filmskim platnom vztrajala kar pod dežniki, v treh dneh pa smo bili deležni odličnega odziva, zato si organizatorji želimo, da bi brezplačne filmske predstave v Letnem kinu na Kongresnem trgu tudi v prihodnje bogatile kulturno-turistično ponudbo naše prestolnice in postale še ena izmed stalnic Kinodvorovega programa pod zvezdami! Za podporo se iskreno zahvaljujemo vsem sodelujočim, še posebej partnerjema projekta Turizem Ljubljana in Zavarovalnica Triglav ter Mestni občini Ljubljana in Festivalu Ljubljana za zaupanje in pomoč. Nekaj fotografskih utrinkov najdete na našem press FTPju, v mapi Letni_kino_Kongresni-trg.

Tudi Kinodvorov letni kino Kinodvorišče v atriju Slovenskih železnic je v polnem teku – letos ga bomo podaljšali vse do nedelje 20. julija!

Že v četrtek, 24. julija, skoraj takoj po zaključku Kinodvorišča, pa se s filmi spet odpravljamo na Grajsko dvorišče, kjer bomo tudi letos v sodelovanju s soorganizatorjem projekta Ljubljanskim gradom pripravili Film pod zvezdami.

Za odprtje Filma pod zvezdami smo izbrali dva slovenska filma: Razredni sovražnik, prvenec Roka Bička, kot predfilm pa še slovenski animirani film Boles režiserke Špele Čadež. Oba sta na mednarodnih filmskih festivalih prejela že kopico nagrad. Zaključek bo tradicionalno v znamenju Vikendove predpremiere: tokrat bo na sporedu film Lucy režiserja Luca Bessona.

Na Ljubljanskem gradu bomo ostali vse do 16. avgusta in v 24 zaporednih večerih prikazali jagodni izbor pretekle kinematografske sezone, seveda pa ne bodo manjkale predpremiere, ki jih bo letos kar šest:

  • v sredo 30. julija: Fantovska leta (Boyhood, Richard Linklater, ZDA, 2014);
  • v soboto 2. avgusta: Dva obraza januarja (The Two Faces of January, Hossein Amini, VB/ZDA/ Francija, 2013);
  • v torek 5. avgusta: Jimmyjev dom (Jimmy’s Hall, Ken Loach, VB/Irska/Francija, 2014);
  • v petek 8. avgusta: Čarovnija v mesečini (Magic in the Moonlight, Woody Allen, ZDA, 2014);
  • v sredo 13. avgusta: Dva dneva, ena noč (Deux jours, une nuit, Jean-Pierre Dardenne & Luc Dardenne, Belgija, 2014);
  • v soboto 16. avgusta: Vikendova predpremiera: Lucy (Lucy, Luc Besson, Francija, 2014).

Letošnja posebna poslastica bo v znamenju Leta kina, našega celoletnega praznovanja kina in filma: že v petek, 25. julija, bo na sporedu kultni Šund Quentina Tarantina, ki letos praznuje 20 let!

Filmi bodo na sporedu vsak dan ob 21:30, predvajani pa bodo v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi. Cena vstopnice znaša 4,5 €, za predpremiere pa 5,5 €. Vstopnice gredo v prodajo danes – v četrtek 3. julija (tudi v Kinodvoru)!

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.