Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:00 (odpre se čez 01:31).
Zaključil se je 2. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade

Zaključil se je 2. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade

V soboto, 1. 4. 2017, so mladi na 2. mednarodnem filmskem festivalu Kinotrip v Kinodvoru prvič podelili Kinotripovo nagrado občinstva. Ta je pripadla ruskemu filmu Igrišče (Korobka, Eduard Bordukov, 2016), ki je mlade odpeljal na napet ulični nogometni turnir.

2. mednarodni filmski festival Kinotrip, največji dogodek Kinodvorovega filmskega programa za mlade, je letos potekal med 29. marcem in 1. aprilom 2017. Mladi so si v štirih dneh ogledali osem različnih filmov, ki jih je za njih skrbno izbralo šestnajst mladih filmskih ljubiteljev, članov Kinotripovega filmskega kluba.Po filmskih svetovih je na sedemnajstih festivalskih projekcijah potovalo več kot 1200 mladih obiskovalcev. Na poti sta jih spremljala tudi mlada filmska gosta iz tujineAnna Manolova, glavna igralka filma Žalejka (Zhaleika, Eliza Petkova, 2016), in Jack Hofer, igralec filma Eden od nas (Einer von uns, Stephan Richter, 2015).

Pri ustvarjanju festivala so se letos mladim članom Kinotripovega filmskega kluba pridružili številni vrstniki iz različnih organizacij. Na filmskem platnu so se zavrteli kratki filmi mladih filmskih ustvarjalcev. Poleg filmskega programa pa so mladi poskrbeli tudi za uradni animirani festivalski napovednik, skrbno beleženje festivalskih utrinkov in zapisovanje filmsko-kritiških misli ter za več kot 17 spremljevalnih dogodkov.

Z mladimi bomo po filmskih svetovih potovali tudi v prihodnje v okviru rednega programa Kinodvora. Daljše potovanje pa že načrtujemo z Javnim zavodom Mladi zmaji, ko bomo s skupnimi močmi v petek in soboto, 1. in 2. septembra 2017, pripravili dvodnevni dogodek Film na ulici v Zalogu.

Številne utrinke 2. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip si lahko ogledate na naši spletni strani in na profilih na Facebooku in Instagramu.

Vsem, ki ste letos prispevali k ustvarjanju festivala in širjenju glasu o njem, se najlepše zahvaljujemo in vas vabimo, da po filmskih svetovih za mlade z nami potujete še naprej.

Naj vas film odpelje!

Partnerji in podporniki 2. mednarodnega festivala Kinotrip: 
Mestna občina Ljubljana – ustanoviteljica Javnega zavoda Kinodvor
Slovenski filmski center
Avstrijski kulturni forum, Javni zavod Mladi zmaji, Nogometna zveza Slovenije, Ruski center znanosti in kulture, Veleposlaništvo Irske, Veleposlaništvo Španije v Sloveniji, Veleposlaništvo Republike Bolgarije Ljubljana
Biotehniški izobraževalni center, Continental film, Društvo za širjenje filmske kulture KINO!, Festival žanrskega filma Kurja polt, Fingerbear fingerboards, IDFF Beldocs, KUD Pozitiv – Dijaški dom Ivana Cankarja, Društvo Novi dijak, Pionirski dom – Festival ZOOM, Rampa Lab, Srednja medijska in grafična šola Ljubljana, Zavod Stripolis, Društvo ŠKUC, Urban Roof, Videomanija, Zavod Bob in Mladinski center Ulca


Živa Jurančič
Filmski program za mlade
Young Audience

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.